2 Ekim 2007 Salı

Çığlık

Sevgili İlkay ve Yıldıznaf beni sobelemişler.Ne olduğunu bilmediğim için bir iki bloğa baktım."Seviyorum"tema sı üzerine yazı yazmam gerekiyor.
Tamam o zaman:
Önüm,arkam,sağım,solum sobe,saklanmayan ebe...

Bir insana"Seni seviyorum"deniliyorsa;abartılmış aşk romanlarını örnek alarak değil de ,sevgiyi karşı tarafın özüne hitab ederek,nerede aranması gerektiğini bilerek yapmalıdır.
Hayatını belli hesaplar üzerine kuran insanlar,dostlarını kaybetmekle kalmazlar,tüm insani duygulardan da yoksun kalırlar.Öylesine yanlış tavırlarla karşılaştım ki,evliliğimde sürekli kendimi açıklama gereği duydum.Bunu neden yaptım bilmiyorum ,ama anlaşılamamak uğruna çektiğim üzüntü,ayrılmak üzere attığım ilk çığlık oldu.
Bu,bir anlamda,özgürlüğümü haykırarak ilan etmek gibiydi.
BU ÇIĞLIĞIMI SEVİYORUM.

Sürekli eleştiri dinlemektense,kendimi oyalıyacak bir uğraşı aradım.Sonradan mesleğim haline gelen bu uğraşının bana getirdiği suskunluğu kendi açımdan bir kazanç diye düşünüyorum.
Çünkü içimdeki mücadele hissi kendini daha çok ortaya koydu.Kendimle hesaplaşmam ve artılarımı ,eksilerimi görmeme neden oldu.
Şunu anladım ki;hiç kimse tarafından hakir görülmeyi haketmedim.Herkese kendim hakkında yorum yapmayı,daha ötesi,hakkımda yargıda bulunmalarını men ediyorum.
Yıllarca her konuda eleştirerek,hor görülmenin yanında,beni herşeyden koparmaya çalışan insanların,duygularımı da sahiplenmeye çalışmalarını da protesto ediyorum.Zira yaşadıklarımı ben biliyorum.Yaşanmadan bilinemiyecekse,hayatımın önceki ve sonraki dönemlerini aşağılama hakkını kimse üstlenmesin !
Benim gösterdiğim yarayı kimse iyileştiremiyor,tuz serpiyorsa,kendi acımı kendim geçiriyorsam,kendi kendime sahip oluyorsam,üstümde kimse hak iddia etmesin!
Bu hakkı kimseye vermem.!!
İŞTE, HAYATA GEÇİRDİĞİM BU İSYANIMI SEViYORUM !!!!!

Her zaman şunu düşündüm,kendi kendimin elimden tutmam gerektiği bir zamandayım.Zaman zaman.köklü değişikliklere yönelmem gerektiğini düşünüyorum.
Belki birçok sarsıcı olaylar geçirmeme rağmen,son zamanlarda dünyada gelişen felaketlerle karşılaşınca,geçirdiğim sarsıntıların hafif kaldığını görüyorum.
Çocuklarımla mutluyum.Kaygılarımdan kaynaklanan korkularımın yersiz olduğu daha bir ortada.Bu nedenle çocuklarımın huzurlu olması için kendimi telkin edip,ayakta kalabilmemiz için önce kendimi düşünmeliyim.
KENDİMİ VE ÇOCUKLARIMI ÇOK SEVİYORUM.!!!

Uzun yazılar yazıp,Yapmak istediğim ve belki de en büyük hayallerimden biri olan,roman ya da hikayelerle bezenmiş bir kitap gerçekleştirmek istiyorum.
Ancak elimde bunca malzeme varken,konusuz kalmak,beni ikilemde hatta çaresiz bırakıyor.Öylesine etkileyici konularla başlamak istiyorum ki...
Neden yazamıyorum ?
Elimde öylesine çok hayat var ki..Yapabileceğimi de biliyorum.Korkum;elimdeki malzemeleri yanlış aktarabileceğim,tazeliğini ve canlılığını kaybettirip,farklı öykülere dönüştürebileceğim...
Aslında ,ne farkeder,her hayata farklı gözle bakılabilir,ya da ben onları olduğu gibi aktarabilirim.Önce kendi yaşantımla başlayabilirim.Öylesine dolu yaşadım ki;zamanları karıştırmaktan ve birbirinin üzerinden atlayarak,öncesini ve sonrasını karıştırmaktan çekiniyorum.Yaşayan ben olduğum için,anlatırken yarattığım kompozisyonlar ya abuk karşılanırsa...
Karşılansın.Ne yapabilirim?
Dileğim;okuyacak bir okur bulmak.O okur,okuyabilme sabrına sahip olur ve birazcık ta olsa kendinden bir parça bulursa,işte o zaman değmeyin keyfime....
Aslında olağanüstü bir yaşam değil benimki,herkesin yaşadığı ya da benzer bir hayatı anlatacağım.Umarım beceririm...........
KİTAP YAZMA DÜŞÜNCEMİ SEVİYORUM !!!!!

Benim terapi ilaçlarım,kedilerden bahsetmezsem haksızlık olur.Yaşantımın büyük bölümünde yer aldılar.Stresliyken onlara dokunmak elektriğimin çoğunu alır.Hele mırıldamalarını dinlemek,tamamen sakinleştirir.Klasik müzik gibi... Kendimi bildim bileli bahçede hep bir arkadaşım kedi olmuştur.
Kedi=Mutluluk,huzur ve dinlence
Hayatımı anlamlı kılan formüllerin üst sıralarındadır.
KEDİLERİ SEVMEYİ SEVİYORUM.!!!!

Sevdiğim o kadar çok şey var ki:Anne kokusunu,baba kokusunu,abla,kardeş kokusunu,evlat kokusunu;anneannemin ,dayımın kokusunu,teyze kokusunu...
Onları gözüm kapalı kokularından bulabilirim.
SEVGİ KOKUSUNU SEVİYORUM.!!!!


Sevgili arkadaşlarım ,iyi ki beni sobelemişsiniz.İçimi dökesim varmış.
Eh sanırım bu kadar uzun yazıdan sonra kimse beni sobelemez....

15 yorum:

tata dedi ki...

Selam asiligini seven ve bunu bizimle paylasan kadin! Ben de sobelenmisim bu sevmek konusuyla, senden kopye cekeyim dedim olmadi, dedigin gibi cook hayatlar var, degisik sekillerde yasanan, sana baska seyler sevdirmeyi ögreten...herseye ragmen sevmek güzel, iyi ki seni de taniyip sevdiklerim kervanina kattim!
Tahmin edebilecegin gibi tatilden döndüm, bilgisayardan uzak alti hafta yasadim, yorumuna cevap yazamadim.
Sevgiyle kal

İLKAY dedi ki...

tülay'cığım ne güzel yazmışsın...okudum okudum okudum....kitabını da okuyacağım günü bekliyorum....bir defa başlayınca eminim devamı çorap söküğü gibi gelecektir....
Benim de istediğim çok istediğim bir şey...ardımda dünyaya birşeyler bırakabilmek...kitap da en güzel eser bana göre...ne dersin ben de yazarım bir gün değil mi canım arkadaşım?
Sevgiler,
İlkay

etki alanı dedi ki...

Nihayet TATA.!
Ne güzel aramıza döndün ya.!Hoşgeldin....


Toparlamak için zaman lazım ilkaycım.Sanırım önce senin kitabını okuyacağız.Ne hoş birşey olur.Birbirini tanımayan gönül dostlarının kısa aralıklarla çıkardığı kitapları düşünebili yor musun..?
Muhteşem olur.
Yazılarını okurken mutlu oluyorum.
Devam ...

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Etki Alanim,
Yine etkilediniz beni. Yazacaginiz kitabin cok okunacagina gonulden inaniyorum cunku cok dogal yaziyorsunuz. Sizi tanimak buyuk mutluluk. Kokladiginiz sevgiler kervanindan olmak isterdim. Allah sizi onlara, onlari da size bagislasin. Sevgilerle....

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

etki alani; ilk iki paragrafi benim cigligimla ve benim isyanimla yazmissin sanki... yasadiklarimizin cok benzer seyler oldugunu hissediyorum.. seninle inanilmaz empati kurdum..
gel seninle anlasalim, hani ikimiz de kitap yazcas ya; imza gunumuzu ayni gun tespit edip yan yana 2 masada imza atalim okurlarimiza:)))
sevgimle kal
kucaklarin huzur dolu opucuklerle dolsun

etki alanı dedi ki...

Arkadaşım yıldıznaf
Güzel sözlerinle beni nasıl mutlu ediyorsun.Sanırım epeyce kişi kervana katılıyor.Yazılarınızın kokusunu almaya başlıyorum.Çünkü sözcükler içimi ısıtmaya başlayınca tarz kokusu yerleşiyor.
teşekkür ederim.
Kimse sevdiklerinden ayrılmasın.

etki alanı dedi ki...

Hayata gülümseyen ve gülümseten tarafından bakan sevgili arkadaşım gülteınen
Aynı empatiyi ben de kurdum.Hayatın bizi kırdığı yerler sanırım aynı paralel de.Ama sevgi ve azim,bizim daha mutlu ve umutlu olduğumuzu ortaya koydu.
Dilerim herkes kendisine istediği hayatı yaşatma olanağını bulur.
Biz şanslı kesimiz.
Huzur ve sağlık dolu yaşamlar diliyorum

etki alanı dedi ki...

İmza günü mü dedin Gulteınen.......
Rüya gibi düşüncelerrr..
Olqcok diye düşünüyorum ve olmalı da..
Yanyana olmak...
Bence manşet oluruz..
Güzel bir fikir,ben varım...

Adsız dedi ki...

Ηi mates, its great article about tutοringаnd fully ԁefined, keep it up all the time.


Taκe a lоoκ аt my blog post: follow this - 1kviews

Adsız dedi ki...

Ι ԁгop а commеnt when Ι apрreciаte a аrticle on а sіte or if І haνe something to valuablе to contrіbute tο thе conѵersatiοn.
Uѕuallу it іs а result of thе
passiоn communicatеԁ іn the pоst ӏ read.

Αnd on thiѕ article "�ı lık". I was moνed
enough to ԁrop a сomment ;) I аctually do hаve some questions for yοu if yоu tend not to mind.
Сould it be јust mе or ԁo a few of these responses looκ
аѕ іf they arе left bу brain deаd pеople?
:-P And, if you aгe posting οn other plаceѕ,
Ι'd like to keep up with you. Could you make a list every one of all your public pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Also visit my site - go to this page - 1kviews
My web site: stupidisafiveletterword.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Τhаnκ уou for shагing your thoughts.
I truly аpрreciatе yоur effоrtѕ and I
ωill be ωaiting for your next poѕt thаnk уou οnce
again.

Also visit mу web blog: visit here - 1kviews

Adsız dedi ki...

ӏt's nearly impossible to find educated people for this subject, but you seem like you know what you're talkіng about!

Thanks

Feel freе to visіt my ωеb-ѕitе - Click On This Link - 1Kviews

Adsız dedi ki...

Plеаsе lеt me know if уou're looking for a article writer for your weblog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'ԁ
absolutеly lοve to wrіte sοme content fοг youг blog in
еxchаngе for a link baсk to mine.
Please send mе an е-maіl if interested.

Manу thanks!

mу web pagе: khapk.com

Adsız dedi ki...

When sоme onе searches fог
his required thing, sο hе/she wants tο
be avаіlable thаt in dеtаіl,
so that thing is maintаinеԁ over hеrе.



My sіte - click on this link - 1kviews

Adsız dedi ki...

My dеνelopeг is trying to cоnvince mе tο moѵe tο
.net from РHP. I have alwаys dіslikеd thе idea because of the сosts.
But he's tryiong none the less. I've been uѕіng Movable-type on varіоus ωebѕiteѕ for about a yeaг аnd
am anхiouѕ about switching tο anοther ρlatfοrm.

ӏ have heard fantaѕtic thingѕ abοut blogengine.
nеt. Is therе а wаy I сan tгansfеr all my worԁрreѕs сontent into
it? Anу kinԁ of help wοuld be grеatly apрreсiatеԁ!



Ηеre іs my wеbsite; click here - 1kviews