2 Ağustos 2007 Perşembe

Çişteki mucize

"Vallahi benim cüretim değil başlık.Bir kitabın adı.
1995 yılında Doğan Kitap basmış.Yazarı Carmen Thomas,çeviren Leman Çalışkan"


29 Temmuz 2006 yılı Cumartesi günü Hürriyet gazetesinin ekinde Pakize Suda köşesinde yazmış.Saklamıştım.Geçenlerde çekmecede birşey ararken elime geçti.Sizlerle paylaşıyorum.Hiçbir yorumum yok.Aynen yazıyorum.


"Mesanemizin bir çeşit'Ev eczanesi' olduğunu belirtiyor yazar.Ve diyor ki,'İdrardan yararlanma konusunda benim asıl inancım doğada hiçbir zaman süprüntü(atılacak şey)üretilmediğidir.Herşey bir dolaşım sistemidir.'

HAKİKATEN MUCİZE
1747 yılının 'Büyük Mükemmel Dünya Lügati'nden Johann Heinrick Zedler'in idrar hakkında yazdıkları:
-SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI:Patates unu ile kükürt tozu bekletilmiş idrar ile karıştırılır.Bu karışım merhem gibi başa sürülür.
-KULAK İLTİHABINDA:Çocuk idrarı henüz sıcakken kulağa akıtılırsa nemli ve cerahatlı noktaları kurutur.
-BOĞAZ İLTİHABINA KARŞI:İçine bir tutam safran katılmış insan idrarı ile gargara yapmak iyi gelir.
-ELLERİN VE DİZLERİN TİTREMESİNDE insanın idrarını yapar yapmaz el ve dizlerini bununla ovması ve yıkaması faydalıdır.
-VÜCUTTA SU TOPLAMAYA BAŞLARSA:İnsan uzunca bir zaman sabah aç karnına kendi ilk idrarından biraz içmelidir.Bunun sarılıkta da yararı olur.
-KADINLARIN CİNSEL ORGANLARINDAKİ YANMA ve KAŞINTILARI sıcak idrarla yıkamak faydalıdır.
-ARI SOKMASINA KARŞI:Hemen idrarla ıslatmak birebir gelir.


TECRÜBEYLE SABİT
=Çeyrek saat,kendi idrarımla ıslatılmış,burun için delik açılmış bir bezi yüzümde tutmak harika bir etki yapıyor. Cilt dinleniyor,siyah noktacıklar yok olup temizleniyor.
=30 yıl önce bir makine tezgahında elime matkap yağı bulaştı.Her iki elimin üzerinde siğiller oluştu.Çok korkunçtu.Kimseye el uzatamıyordum.Doktorlar onları kazımak istiyorlardı ama yara izi kalacaktı.Büyük ağabeyim bir tavsiyede bulundu.
Yatmadan önce iki eline işe!
Hoş değildi ama yaptım.Kalktıktan sonra saf sabunla yıkamalıydım.Bunu da yaptım.
Sonuç:Dört hafta sonra ellerimin üstü pırıl pırıl,tertemiz,çocuk poposu gibi olmuştu.
=Uzun süre bir çiftlikte çalıştım.Çiftlik sahibi kadının ayağında herhalde beş yıllık açık bir yarası vardı.Merhemlerle tedavi etmeye çalışıyordu.Geceden kalma sabah idrarının faydalı olacağını işittim.Yaranın üzerinden tüm pomat artıklarını temizledim,temiz bir keten parçasını hastanın idrarına batırdım,yaranın üzerine koyup bağladım.Bunu 14 gün her sabah tekrarladım.İnanmıyacaksınız belki,yara tamamen iyileşti.
Daha onlarcası.Üstelik sırf hastalık konusunda da değil.

HER DERDE DEVA
-Meslekten badana ve boyacı olarak size bir yöntemden söz edceğim.
Emülsiyon boyaları inceltmek için sık sık idrar kullanırdık.Normal su fazla kireçlidir ve istenmeyen reaksiyonlara neden olur.En azından fazla etkili değildir,ayrıca idrar renk tonunu yumuşatır.
-Gizli mürekkep olarak idrarı kullandığım için biliyorum.Kağıdın sıcak bir radyatör üzerine bırakılması,yazının okunmasına yeter.Bütün gizli yazılar böyle hazırlanabilir.
-Deterjan yerine fayansları ovmak için kendi idrarımı kullanıyorum.Yerler reklamlardaki gibi parlıyor.
-Donarak tıkanmış olan arabamın anahtar deliğini kendi idrarımı kullanarak açtım.

OT,ÇÖP DERKEN...
Nasıl?
İlginç değil mi
Ama aynı zamanda ilginç,harika,inanılmaz falan.
Ot,çöp derken çiş de varmış demek!
Farkında değilmişiz.İnsan burnunun dibindeki güzellikleri göremezmiş ya...
Fakat idrarın birtek eline oklavayı alıp hamur açmadığı kalmışken neden bu kitap yayımlandığı günlerde gereken ilgiyi oluşturamadı acaba?
Yazarın önsözünde belirttiği gibi 'Tiksinti'yüzünden olabilir mi?
Ama iyidir tabii temkinli olmak.Neticede kitaptakiler birilerinin anlatmaları daha ziyade.Ne kadar doğrudur?
Gerçi bilimsel açıklamalar da var.Ve en taze tecrübe olarak ben de bir şey anlatayım;bana bu kitabı ileten,kardeşimin komşusu birkaç gün önce kaynar suyla haşlanan ellerinde denemiş idrarı...Sonuç:Yanık falan yok ortada.Ama siz yine de temkinli olmaya devam edin.Doktorunuza sorun ,şu idrar denen şey neyin nesidir.
Son olarak şunu söylemek isterim,bu kitap elime geçtikten sonra sifonu çekerken vicdan azabına benzer birşey duyuyorum.Hani değerbilmez biri olduğuma dair bir his.
Klozet yerine kavanoz mu kullanmalı ne..."

psuda@hurriyet.com.tr

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben cocukken annem camasir yikarken cikmayacak lekeleri cikarmak icin cisimizi kullanirdi.

etki alanı dedi ki...

Sevgili isimsiz
Artık bu konuda hiçbirşey beni şaşırmıyor.
Ben de,kendi çişini başından dökersen nazar değmez diye duymuştum.
Ve ne ilginçtir ki artık inanmaya başlıyorum.
Çünkü 1999 depreminde hatırlarsanız,bir adam 15 gün sonra sağ olarak kurtulduğunda mucize denmişti.İç organlarının hiçbiri açlık ve susuzluğa rağmen hasar görmemişti.Kendi çişini içerek hayatta kalmayı başarmıştı.
Yaşanmadıkça bilinmez.
Sevgiyle kalın

maide dedi ki...

ben antalyada yaşıyorum ve çişteki mucizeyi size anlatmakla bitiremem benim bedava etkili tek ilacım.çok sağlıklıyım çok mutluyum çişim ve ben yeniden doğmuş gibiyim.kendim denedim ve herkese tavsiye ederim.çişinizi sevin..zira her hücreniz yenileniyor.ben 56 yaşındayım lakin 26 dan fazla hissetmiyorum kendimi.çişimi içmeden önce artık benim bu dunyada işim kalmadı öleceğim diyordum ve kaybedecek bir şeyim yok deyip dayanılmaz ağrılarla yasamaktansa deneyeyim dedim ve uyguladım .günde 2 kere sabah ilk çiş ve 2.çişimi içerek kendimi tedavi ettim inanılmaz sonuçlar aldım.şimdi herkese anlatıyorum ve sağlıklı insanın bile her yıl 40 gün bu tedaviyi yapmalarını öneriyorum.ben çişimi çok seviyorum :))

Adsız dedi ki...

WOW just what I waѕ searching for. Came heгe by ѕeaгching fοг сamіon

Ϲheck out my page: ahelpinhand.Co.uk