26 Mart 2008 Çarşamba

"Bir kedi istiyorum"demiştim..AMAAA..!!

Bizim ailece,bazen kedi krizimiz tutar..
Bu günlerde yine bu krizi yaşıyoruz.Ama apartmanda bakmak çok zor olduğu için,ve evde uğraşı isteyen bir bakımı olduğu için,eve almıyorum..
Ancak çocuklarım"n'olur anne alalım" diye ısrar ediyorlar.Ve "biz bakarız,asla ihtiyaçlarını sana bırakmayız "diyorlar...
Ben de onlardan habersiz Kedili blogları gezmeye başladım.O kadar fazla gezmiş olacağım ki,on aylık çinçilayı (evde fazla olduğu için)vermek isteyen bir bloğa not bıraktım..

Blog sahibi,benim telefonumu(diğer bloğumdan)bularak aradı.Ben o sırada dışarıdaydım,ve Zeynep yanımdaydı.Kedi için görüştüğümü anlayınca,ısrarla alalım diye beni ikna etmeye çalıştı..Tamam dedim,kalemim olmadığı için adresi alamadım..Nasılsa telefonda görünen numaradan arar bulurum diye düşündüm..Ama telefon elimden düşünce,arayan numaralar silindi..Hangi blogdan ulaşıp not bıraktığımı hatırlayamadığım için,Rengin hanıma ulaşamadım..
Her işte bir hayır vardır diyerek bekliyordum..Belki Rengin hanım arar diye..
Daha sonra ,ablama gittiğimde kedisini severken,ablamdan bir haftalığına kedisini bize vermesini rica ettim..Bakalım bizimkiler verdikleri sözde durup bakacaklar mı diye..Resimlerdeki" Gümüş"adlı kedi neredeyse üç haftadır bizde...
Amaaaa!
Kedinin herşeyi ile ben ilgilenmek zorunda kalıyorum..
Sevgili çocuklarım sadece sevme ve oynama kısmıyla alakadar oluyorlar!
Hergün sabah,akşam fırçalanması gerekiyor..Yemeği,suyu hergün iki kez tazeleniyor.Kumu hergün değişiyor..Hergün halıların üstünü tahta fırçasıyla alıyorum..Yerler iki kez siliniyor..Yapışkanlı rulo ile üstümüz temizleniyor.Oturma odasının koltuklarını hergün,koli bandıyla temizlemek zorundayım,tüylerin havalanmaması için.Yapışkanlı olduğu için,elektrik süpürgesine gerek kalmıyor..
Hepimizden fazla zaman alıyor bakımı..Tüyü döküldüğü için,salona ve mutfağa girmesi yasak..Kapılar kapalı tutuluyor..Yatakların üstüne çıkması yasak..Hayvan en sonunda,bilgisayar sandalyesine el koydu..
"Yeter "dedi,,"Siz bana yasak koyarsanız ben de sizin en çok vakit geçirdiğiniz yere el koyarım"
gibilerinden...
Koltuk siyah,daha oturur oturmaz tüy içinde kalıyor .Hemen bir havlu koydum,onun üzerine kuruluyor hasbam!
Nasıl söz dinliyor anlatamam..Gece yanımıza gelmiyor..Bilgisayar odasında yatıyor..
Ama ben yoruluyorum..
Her an boğazımda tüy varmış gibi hissediyorum..
Uzun tüylü kedilerin bu problemi oluyor ne yazık ki..
Şunu anladım ki,bahçeli bir evim olmadan alamam..Ablamın,neredeyse 100 metre kare terası var..Hayvanı özgürlüğüne geri gönderiyorum..Yine kriz tutarsa bizi,kısa süreli alırım Gümüş'ü..
Rengin hanım,
Her işte bir hayır vardır..
Telefon yüzünden size ulaşamıyorum..Bloğunuzun ismini hatırlamıyorum..Siz de yorum bırakmadığınız için iletişim kuramıyorum sizinle..Sadece konuştuğumuzda söylediğiniz isimle hatırlıyorum sizi..
Yine de sizi ziyaret etmek isterim..Lütfen en azından yorum bırakın..Yanlış anlamanızı istemem..
Bizim evde kedi bakamayacağımızı anlamış bulunmaktayım..
Bahçeli bir ev olmadan ,ASLA!

12 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ahhh Tutum, en sonunda artik bir kedi aliyorsunuz sandim :(( ama haklisin her iste vadir bir hayir... hayirlisi olsun diyelim biz yine de :))

sessiz balik dedi ki...

ben de bişeyim olmasını isterken buluyorum kendimi hep
bi balığım
bi kuşum
bi kedim
bi tavşanım

ama bakamayacağım belli
bi çiçeğim vardı

kurudu giti

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

BIRAK ŞU FANİ KEDİLERİ CANIMMM!

TÜYÜ Bİ DERT,PİSLİĞİ AYRI DERT,ZIRT PIRT MİYAVLICAK,OYUN İSTEYECEK AMAAAAAN İŞİN Mİ YOK ALLASEN!

BEN SANA YETERİM!

TütüyüKimseylePaylaşamayan
BiyoBideManyakBideKedi

Bendeniz.. dedi ki...

Ah her zaman vaatler ederler ama hiç bir zaman yerine getirdiklerini görmedim,aynı babaları:))
Görümcemde kızına kandı aldı kız evlendi bebeği oldu üzüle üzüle verdi pet shopa yalvar yakar,bilsem sana yollardım:))
Ben evde bakma sabrı olamayanlardanım..

konuşamadık bi türlü tütücüm çok öpüyorum..

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Annemde siyam kedisi var.Her gittiğimizde,bizim miniğin bütün üstü başı kıl olur.Gözleri kaşınmaktan şişer,bana da eziyet olur.Uzaktan sevmek,aşkların en güzeli...

tata dedi ki...

Tütü'cük, ben yokken neler yazmissin neler. Hangi birine yorum birakacagimi sasirdim, en yenisi kedi burada kaldim.
Bizim de bu sene Cesme'de bir yavru kedimiz oldu, oglumun pesinden ayrilmadi, dönerken komsuya biraktik...ayrilik aci oluyor. Fakat bence hayvanciklar bahcede yasamali.
Sevgiler

hilal imrak dedi ki...

tütücüüüm aynı olay bu haftasonu başıma geldi ilker aniden ne zamandr çok istediğim terier köpeğini sürpriz yaparak aldı ve bir gün baktık ölümlerden ölüm beğendim eğitmesi çok zor ve sürekli boğazımda tüy varmış gibiydim birde yavruymuş yıkanamıyormuşda, ertesi gün gitti anlayacağın, çok üzüldüm ama bahçesiz evde hayvan beslemek bence çoook zor.. Sende en iyisini yapmışsın..

öpüyorum

♥ KNITTING ART dedi ki...

Sevgili TÜTÜ,
Ben "aynı filmi" 17 sene önce gördüm.O zamanlar meşhur "Bir Kedim Bile Yok!" şarkısını söyleyerek benimkiler bir sepet içinde "kırmızı kurdele" ile beni İKNA etmeyi başardılar.Gerçi çok güzel günlerimiz geçmiştir "bıyıklı kızımın" sevgisi-sıcaklığı bambaşka olmuştur.Ama şu anda hasta olduğu için, ev hali-ona kilitlenmiş durumda...En güzeli "bahçede"bakabilmek gerçekten.Sevgiler, bu yazına (=_=)

etki alanı dedi ki...

Çok seviyorum,ama bakımı gerçekten çok zor moonsun..Artık "gümüş" dönüşümlü olarak ailemizin kedisi olarak saltanat sürecek..

......................................

En iyisi bir çiftlik bulup,sık sık ziyarete gitmek lazım sessiz balık..Ya da ben; seni,biyonik kediyi ve bunun gibi sevimli hayvan isimli blogları gezerek keyif almalıyım..H

..............................

Seni kıskanç kedi seniiii!
Hemen tırnaklarını çıkardın değil mi?
Ben de çocuklarıma aynen bunu dedim..Biyoyu seveyim daha iyi..

Canım biyom benimm..
Ne güzelyorm bombardımanına tutmuşsun beni..Hergün yazılarını okumak güne iyi başlamamı sağlıyor zaten..Yorumların da yemek sonrası yenilen tatlı kıvamında...
Teşekkürler pisi pisim..

.....................................

Sevgili bendeniz,
Kediler benim hayatımda çok önemli bir yerdeler..Ama artık tüyle başedemiyorum..Özellikle cins kedilerin daha çok tüy döktüklerine şahit oldum..Ama ne olursa olsun,evde kedive köpek beslemek,çok fazla özveri isteyen birşey..

....................................

Kesinlikle katılıyorum suzi...
Bilgisayarın tuşlarının arasına bile tüy kaçmış..Her sabah evi dezenfkte etmekten helak oldum..Ama mıncıklayarak sevmekten vazgeçemiyorum..Çok farklı geliyor onların sevgisi..İstemiyerek te olsa göndermek zarundayım..

...............................

Mutlaka bahçe olamalı Sevgili Tata,
Hem hayvana eziyet oluyor eve kapatmak..Ayakları toprağa değmeli..Ayrılıkları gerçektn çok acı...

..................................

Hele bir köpek !
Kesinlikle bahçe hayvanı..
Ama kimbilir ne kadar sevimlidir değil mi Hilal? Hayvan sevgisi bambaşka,m uygun şartların olması gerekli..Yoksa hem sana hem hayvana yazık..

.................................

oooo,
Bıyıklı hasta mı?
Geçmiş olsun..İşte böyle olunca çok üzüntü oluyor..
Senin kedi sevgini biliyorum..Ve çok hoşuma gidiyor..Ama çok zor tüyü ile uğraşmak...Umarım bahçeli bir eve sahip olurum...
Teşekkür ederim knitting art..

Aslı dedi ki...

Tütüşümm,
Neyse ki alerjisi olmayan bir bireyim... Tüylere değil ama, yanlış anlaşılmasın :)) Bizim evde de o kıllı yaratıklardan bir tane var. Sokak turundan sonra geldiğini patisiyle kapıyı çalarak belli eden, su yemek ihtiyaç molası gibi isteklerini farklı farklı miyavlamasıyla bizlere bildiren, eve geldiğinde sırasıyla önce babamın sonra benim sonra annemin kucağını ziyaret eden çok tatlı bir bireyimiz var. Biberim, bubarım... Hastalandığı zaman yatağını gece kaç kere ziyaret ettik bilmiyoruz ama şimdi çok çok iyi, hayvanların bakımı insan bakımıyla aynı aslında, onları hiç büyümeyen bebek gibi düşünürsek tabi :)
Ama sadece okşamakla ihtiyaçları bitmiyor bakımıyla da ilgilenmek lazım değil mi çocuklar... Duydular mı tütüşüm sizinkiler :)
Öpüyorum çok

etki alanı dedi ki...

Aslı'cığım,
Çocukluğum kedilerle geçti..Hiç kedisiz kalmadım..Üstelik üçer,dörder yavrusu olanlara da baktık..Daha iki sene önce sokakta bulduğumuz dört adat kedi yavrusuna baktım..Ama son senelerde kedi tüyüne karşı alerjik bir durum ortaya çıktı..Sürekli boğazımda kıl varmış gibi hissediyorum..
Ama benim terapi ilacım kedi,mırlamasını dinlemek ve onu okşamak,tüm sinirimi yok ediyor..oyunlarını biliyorsun sen..
Ama,olmuyor...

Seni duysalarda duymamazlıktan gelirler..Oğlum geri vermeyelim diyor ama yemeğini ver suyunu ver ve kumunu temizle dediğimde ortada yok maalesef..
Aslıyı duyunnnnnnnn!!!!

Adsız dedi ki...

Thanks for the ausρіcious wгiteup.
It if truth be told was a enjoуment
accоunt it. Glance complісаted to faг brought аgгеeable from you!
Howevеr, how can we κeep in touch?

Also νіsit my weblog take a look here - 1kviews