31 Mart 2008 Pazartesi

Bir lokma ekmek....!!

Çok sık ziyaret ettiğim bir blog,Kahire....
Sosyal konuları anlatan ve resimleyen bir blog..
Bu yazısında ekmek konusuna değinmiş...Sanki gelecekte de bizi bekleyen bir tehlike demek istemiyorum,ama bir okuyun lütfen....

Gecen haftadan beri Misir'da basgosteren "ekmek" krizi icinde yasadigimiz toplumda nasil bir saltanat surdugumuzu daha iyi anlamama sebep oldu. Gerci her zaman burada yasamanin yabancilar icin ne kadar kolay ve rahat oldugunu, fiyatlarin Turkiye'ye nazaran ne kadar ucuz oldugunu soyleyip dururuz arkadaslarla. Meger .......

7 yorum:

ERDIL dedi ki...

Sayin Tütü bu konuda gecen sene bir yazi yazmisdim.Beklenen tehlike olarak :http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=37098
Bu durumun tek nedeni yanlis politikalar olmayip zamaninda gereken tedbirlerinde zamaninda alinmamasinin bir payi oldugunu saniyorum.
Saygilarla.

Cafe Gusto dedi ki...

Tütücüğüm yazıyı bizlere de duyurduğun için sağol.En çok çocuklarımız için endişe ediyorum.Ben yemişim yiyeceğim kadar şimdi vermeye uğraşıyoruz :)ama onlar ne yapacaklar ilerki yıllarda bilemiyorum.Küresel ısınmanın da üretim de özellikle buğday üretimin de etkisinin çok olduğu düşünüldüğünde yarınları merak etmemek imkansız..Ellerine sağlık paylaşımın için sevgiler...

Unknown dedi ki...

ekmekleri atmıyorum fırında kızartıp çorba için kapalı bir kutuda tutuyorum ve çok uzun süre dayanıyor.çok basit bir çözüm ekmek israfında..

etki alanı dedi ki...

Yazınızı ve ona bağlantılı yazılarınızdan bir kaç tanesini okudum..Siz bu tehlikeyi geçen sene sezip yazmışsınız..Çok haklısınız..Kesinlikle tedbir alınması gerek..
Deprem yazınızı okudum..Yaptıklarınız gurur verici..Biraz da cesaret işi..
Dönüşü olmayan yolculuk başlıklı yazınızın etkisinde kalmamak mümkün değil..Ve dediğiniz gibi,sokaklar Hayri Uyumazlarla dolu..
Resmen titredim okurken..
Saygılarımla..

...................................
Sevgili cafe gusto,
Bu politikayla,yakında aç kalacağımız kesin.. çocuk doğurun diyene kadar,olanları doyurabilmek için işsizliğe ve sağlık konusuna devrim sayılabilecek yasalar getirilmeli..Yakında çiftçilik ve hayvancılık tarihe karışırsa bunun hesabını kim verecek acaba?Bunlara çözüm getirilmeli..

.................................

Ne güzel çözümler getirmişsin Evrim'ciğim..
Bende köfte içine koymak için ve yumurta ve peynirli omlet yaparken ufalamak için dip firize koyuyorum..Bizim evde extra bir durum olmazsa,son dilim bitene kadar ekmek alınmaz..İsraftan kaçınmalıyız gerçekten ,çok doğru söylüyorsun..

Ferhanca dedi ki...

Tutu, burda nerde Turkiyedeki ekmekler ben gulenaydan pide tarifi almistim onu yapicam bize en yakin olna Italyanlar ve global marketten bize yakin ekmek aliyoruz.Global markette Turkiyeden hersey var her marka gorunce cok hos oluyor insan ayni zamnada cocugumda beyazpeynir yiyebiliyor.
Her seye ragmen bizim memleket cok bol meyve sebze ucuz ,bol .
Kizilderilileri merak etmissin fotograf makinamizin sarji bitti en guzel yerleri cekemedik.Fakat sepet iscilikleri,boncuk kolye,kemer, giysi islemelri sahane onun disinda misir fasulye yiyorlarmis, misir unu bizim karadeniz gibi her an varmis hayatlerinda..
selamlar,sevgiler..

Esra dedi ki...

Sevgili Tutu, cok tesekkurler link icin. Daha once ziyaret etmedigim bir blogtu ve boylesine hassas bir konuya parmak basilmasina cok sevindim. Ben, Turkiye'de gereginden fazla ekmek israfi oldugunu dusunuyorum. Insanlar ihtiyacinin cok ustunde ekmek aliyor ve bayat ekmekleri tuketmiyorlar. Her gun kapici taze ekmek getiriyor diye seviniyor, taze olmayani degerlendirmiyorlar. Bu konu beni uzun zamandir uzuyor.

Copten ekmek alip yiyen cok duzgun bir hanim gormustum bir seferinde. Iste o zaman icim ciz etmisti. Bayati birak temizini dahi bulamayan bu kadar cokken israf cok aci.

Biz Isvicre'de bir suredir ekmegimizi evde yapiyoruz. Cok memnunum. Ekmek bitince aksamdan yapiyoruz, sabaha ekmek hazir. Israfi da onluyoruz boylece.

Sevgiler

etki alanı dedi ki...

Sevgili ferhanca,
Gerçekten ülkemiz cennet,ama yavaş yavaş yokediliyor..Yakında buğday ekecek adam bulamayacağız,ve ekilecek tarla da...

Kızılderililerin yaşamları hep ilgimi çekmiştir..Mısır unu diyorsun ya,aslında yaşam şekillerine bakarsan tarihler içerisinde çok benzerlikler görüyorum bizlerle..
Keşke resimleri çekebilseydiniz..Sağlık olsun..
Sevgiler..

......................................
Canım Esra'cığım,
Ne hoş bir blog değil mi? Bilmediğimiz bir ülke hakkında bilgimiz oluyor..
Kesinlikle israf konusunda sana katılıyorum..Sokaklarda atılmış ekmeklerle dolu poşetlere rastlıyorum..Çok hazırcı olmuşuz..

Eğer ben evde ekmek yaparsam,herhalde fil gibi olurum..O yüzden bakkaldan almak daha hayırlı benim için..
Öpüyorum seni..