6 Mart 2008 Perşembe

Öfkem Sigaraya!!!!

AH! ATAM!

KEŞKE ELİNDE SİGARA OLMASAYDI !!!!
...................................................................................



Her insanın,içinde beslediği belli öfkeleri vardır..Benim de öfkelendiğim konuların başında gelir ,SİGARA !!!


Benim içenlerle kavgam çok aslında,ama yok. gibi düşünelim.İçilen yerlerle kavgam var..Benim sigara içmeyişim nasıl çevremi rahatsız etmiyorsa,sigara içenlerin de beni rahatsız etmeye hakkı yok!

Bu yazıyı yazmama sebep, alt katımda oturan komşularım.Aslında farkında değiller verdikleri rahatsızlığın,olsalarda umursayacaklarını sanmıyorum..Öylesine bütünleşmişlerki sigarayla,doğal geliyor..Kimse,çevreye verdiği rahatsızlığı görmek istemiyor..


Oysa benim,kokusuna tahammülüm yok ki,kaldı ki dumanına razı olayım...Apartmanımızın hava boşluğu tuvalet camlarının olduğu yerden geçer.Benim bulunduğum bölgeden en az üç kat aşağısına kadar sigara içerler..Koku ve duman bacaya doğru yollanırken,arada benide ziyaret etmeden gitmiyorlar..!Evimin içinde boğulacak duruma geliyorum.İnanılmaz rahatsızlık duyuyorum..Ve evimin hava alması için camı açıyorum...Evleri yetmediği gibi balkonda içenlerin dumanı ve kokusu yine bana geliyor...

Ve sigara içen komşularımla görüşmeyi kestim...Evimde sigara içilmesini zaten yasaklamıştım..Ama çok sevdiğim BAZI dostlarıma ,camın kenarında ,içmelerine izin veriyordum.Bugünden itibaren bunu da kaldırıyorum..


Annem ya annem!

Ben sigarasına karışıyorum diye,evime senede bir kez gelmeye başladı...




Eğer annem evimde sigara içemiyorsa,kimseye içirmem!



Çok katı gelebilir bu konuşmalarım..Ama hoşgörüyü kaldırmayacak bir konudur benim için...



Bu hızla,internette bulduğum,resim ve yazılardan bir post hazırladım....



Ben kimseye ders vermek niyetinde değilim..Haddim olamaz zaten!



Ama ,lütfen bir tavsiye olarak alın bu yazı ve resimleri...



Ve bir sigarayı keyifle yakarken......



Şöyle bir etrafınıza bakın....



Rahatsız olan var mı diye....!

...................................................................................................

Ve lütfen seyrediniz
http://www.youtube.com/watch?v=MYXsl9kCLVw

....................................................................................................

SELÜLİT RİSKİ:Hiç sigaranın selülit yapabileceği aklınıza gelir miydi? Maalesef selülitin nedenlerinden biri de sigara. Dolaşım sistemindeki bozukluk, sıvı akımını durduruyor ve metabolizmayı yavaşlatıyor. Maalesef bütün bunlar, selülitlerin çoğalmasını destekliyor.
EN ÇOK ZARAR DİŞLERE:Dişler, sigaradan en çok zarar gören yerlerden biri. Sadece rengini sarartmakla kalmıyor, aynı zamanda vaktinden önce bozulmasına da neden oluyor. Sigara, aynı zamanda ses tellerine ve ses ahengine de zarar veriyor. Çok sigara içen insanların seslerinin kısıldığına dikkat edin!
DUDAKLAR KIRIŞIYOR:Sigarayı içe çekmek için yapılan dudak hareketi, hassas olan bu bölgede kırışıklıklar meydana getiriyor.
CİLT YAŞLANIYOR:Sigara, damarların daralmasına neden oluyor. Damarların daralması ise besin ve oksijen akışını azaltıyor. Bu nedenle deri, parlaklığını kaybediyor. Esnekliğini kaybeden kılcal damarlar ise derinin çabuk zarar görmesine neden oluyor. Sigara içen insanların derileri, içmeyenlere oranla çok daha erken yaşta kırışmaya başlıyor.
GÖZLERİ SARARTIYOR:Sigara dumanı, sadece içen için değil, etraftakiler için de zararlı, içe çekilen dumanla, havada uçuşan duman arasında, herhangi bir zarar farkı yok. Dumanlı ortamlarda, gözlerinizin yandığını hissetmişsinizdir. İşte bu, vücudumuzun en hassas noktası gözler, sigaraya karşı alarm veriyor demek! Sigara dumanı, zamanla gözlerin parlaklığını kaybetmesine neden oluyor ve gözün beyaz tabakası gittikçe sarı ve kirli bir renk alıyor.
YAŞLANMAYI DURDURUNA+C+E vitaminleri: Kırışıklıklara neden olan serbest radikallerle savaşmadaki en etkili formül! Sigara, serbest radikallerin çoğalmasına neden olurken A , C ve E vitaminleri, bu kötü etkiyi durdurmak için uğraşıyor. Sigara diyetinde size yardımcı olacak en önemli üç vitamin bunlar. Kırmızı ve yeşil sebzeleri, E vitamini bakımından zengin olan zeytinyağıyla tüketmeniz, vücudunuzdaki sigara tahribatlarını kolay onarmanızı sağlayacak.
ANTİOKSİDAN TÜKETİCİ!Organizmamızın ürettiği antioksidanların büyük bir kısmı, sigara tarafından tüketiliyor.
NİKOTİN LEKE YAPIYOR:Sigaranın ana maddesi nikotin, vücudumuzdaki hassas noktalarda lekelere neden oluyor: Parmaklar, tırnaklar ve dişler.
SİGARANIN İÇERDİKLERİ:Polonyum - 210 (kanserojen)Aseton (oje sökücü)Naftalin (güve kovucu)Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri)Arsenik (fare zehiri)Amonyak (tuvalet temizleyicisi)Karbon ( Monoksit gazı)Nikotin ve 3.885 toksik maddeRadon (radyasyon)Metanol (füzeyakıtı)Toluen (tiner)Kadmiyum (akü metali)Bütan (tüpgaz)DDT (böcek öldürücü)Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri)































































































Lütfen seyredin,Ve çocuklarınıza seyrettirin....

12 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Bende eşimde kullanmıyoruz sigarave yaptığının aynısını bende yaparım evimde,sigara içilmesine uluorta izin vermem-veremem,herşeyden önce oğlum var..Bende şu olaya sinir oluyorum,toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz hepimiz en nefret ettiğim olay sigarasını yere atar atmaz araca binen insanlar,hiç mi dikkat etmiyorsun be insan,iç sigaranı,ama sıcağı sıcağına üzerinde bulunan kokusuyla ne işin var araçta?Zaten daracık alan ve kışın camları açmak mümkün değil,ben çekmek durumundmıyım o iğrenç kokuyu..En azından bu tarz durumlarda saygı gösterelim birbirimize..Sigara içen insanları kınamak,yargılamak haddime değil ki annemde aktif içicidir ama en azından başkalarını düşünerek kapalı bir ortama girerken daha dikkatli olalım..

daimamutfak dedi ki...

Ah tütücüğüm bu resimler ne böyle..eyvah eyvah..çok acı.
ne hale getirmiş insanları..
Şu mereti içmeseler olmaz sanki.Oğlum içiyordu kurtuldu çok şükür.Öyle mutluyum anlatamam. şimdi kokusundan bile iğreniyor.
sevgiler.

Tatli Hatiralar dedi ki...

kesinlikle katiliyorum, cok guzel bi konuya deginmissiniz .. cok guzel uyarilar ..

---OPTiO--- dedi ki...

:(((

cok yeni kalp ameliyati gecirmis biri olarak ben...hala sigara iciyorum :((( ....gerci cok azalttim...ama :(( birakmaliyimm....insallah yakinda...

tülayyy...haklisin..kimseyi rahatsiz etmemek gerek ..ben etmiyorum :( ama napalim..

bloguma biraktigin yazilar...cok duygulandim..cok cok cok tesekkür ederim...kocaman sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Tütü ağzına sağlık. Öyle nefret ediyorumki sigaradan anlıyorum seni. Ahh benim annemde sigara içiyor nerdeyse 2 paket günde. Annem Bodrum'da yaşıyor, ben Bodrum'a gittiğimde sırf sigara içiyor diye anneme değil amcama gidiyorum kalmaya düşünebiliyomusun? Bize geldiğinde de camın kenarında içiyor ama ben yatak odamdan alıyorum kokuyu ve çok rahatsız oluyorum eşim de öyle tabii. Evimde sigara içilmesinden ölesiye nefret ediyorum ama annem işte senede 1-2 anca geliyor napalım. (Bu arada haftasonu glicek 2 gün bizde:)

ERDIL dedi ki...

Sigara yasaginin olmadigi bir ülkenin bir sehri.
O zamanlar zararlari hakkinda bu kadar bilgiye sahip degilde insanlar.Yanliz bir konuda sigaranin nerde ve nasil icilecegi hakkinda bilge sahibi idiler.
Sokakda yaninda bir hanim olan erkegin sigara icmesi ayipdi.Cocuklarin sigara icilen yerlerde bulunmasi bu kisilerin özel yerleri bile olsa imkansiz gibiydi.Genclerin sigarayi büyüklerin yaninda icmeleri ayip sayilirdi.Sofrada yemek sonunda.Eger bir bayan sigara yakmadan beyler sigara yakmazdi.
Pardon burada noktaliyayim yoksa yorum yaziyi gececek.Kendisine saygisi olan bir kisi sigarayi icerken bu günün sart ve bilgileri ile o yasak isaretlerini gördükce kendinden utanmalidir.
Saygilarla.

Esra dedi ki...

Kalbe de cok zararli sigara. Ama icenlerin pek de umurunda degil sanirim.
Eger sigara icen biri senin bu yazini okuyup fotograflara bakarsa, kesin birakir sigarayi. Cok etkili olmus. "Etki alani"na tam oturmus. :-)

etki alanı dedi ki...

Bravo Aylin,
Şimdiki gençlikte sigara içmeyene rastlamak çok zor artık..Halbuki o kadar bilinçli bir gençlik olmasına rağmen..Evde sigara içirmediğin için gücenen varsa yolu açık olsun..

Ah!O otobüs ve özellikle minibüs olayına hiç girme zaten..Islak mendille dolaşıyorum..
Belki herkese takıntı gibi gelebilir bu davranışım,ama cidden nefesim kesiliyor ve genzimdeki acı tadı anlatamam kimseye..O içenler nasıl bu katran kokusunu almıyorlar bilmiyorum..
Ben ,bencil içicileri kınıyorum..
Herkes bencil huylarından vazgeçecek! Vazgeçmeli...
Sevgiyle kal..
Bak!
Bir ortak yönümüz daha ortaya çıktı!
Sigara içmiyoruzzz..:-))

.................................

Hoşgeldiniz Neriman hanım,
Ne kötü manzaralar değil mi?
Videoyu da seyrettiniz mi?
İnanılır gibi değil...

Oğlunuzu tebrik ediyorum..Çok büyük bir iradeye sahipmiş...

.................................

Teşekkür ederim tatlı hatıralar,
Umarım sizin ailede de içen yoktur..

................................

SEN!
OPTİO!
Hala sigara mı içiyorsun?
Bu ameliyat bile seni ondan uzaklaştıramadıysa,pes diyorum...
Sen her yazdığın yazıyla nefesimi kesmeye başladın son zamanlarda!
Ameliyat öncesi yazın,ameliyat sırasını anlatan yazın ve bu sigara yorumun...
İnanılır gibi değil..!
Senin için ettiğim duaları biraz değiştiriyorum o zaman..Sigaradan nefret etmen için dualara başlıyorum..:-))
Senin kimseyi rahatsız etmediğine yürekten inanıyorum arkadaşım...
Yorumlarım sana teselli verdiyse çok mutlu olurum..
Sağlıkla kal(sigarasız kal).

................................

Ah!
Bu anneler...
Kim kime örnek olacak anlamıyorum..Anneler çocuklarına örnek olmalı..
Ben de annemde yatıya kalamıyorum artık.Buna rağmen bırakmıyor...Babam da annem de inanılmaz seviyorlar sigarayı..
Ben de onları seviyorum ,ama beni az görme sebeplerinin bu olduğunu bilmelerine rağmen vazgeçemiyorlar..
Annemin arkadaşıymış "O" !!
Ne diyebilirim.?

................................

Siz bir Ortaçağ şovalyesi gibi yazmışsınız,Erdil Bey..
Keşke o zamanlar filme alınsaymış,belki görgü kurallarını gençlere ispatlı anlatabilirmişiz..
Aslında o günleri hatırlıyorum da ,çok haklısınız..Babam yanımızda içmeye başladığında ortaokulu bitirmiştim sanırım..
Ve hiç hoşlanmamıştım..Biliyorsunuz,o zamanlar büyüklere,bu tür konuşmalarla müdahele edilmezdi...
Babam yarı felç geçirmesine rağmen bırakamadı sigarayı..Yapılacak bir şey kalmıyor..Şu an müdahele edince kırgınlıklar oluyor..O yüzden kendimi çektim..

Siz hiç nokta koymayın lütfen,yazılarınız bir rehber gibi..Herkes okuyup ders çıkarmalı..
Teşekkür ederim..

.................................

Canım Esra'cığım,
Acaba sebep olur muyum?
Çok sevinirim o zaman...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Tütüm ne kadar benzer yanlarımız olduğunu görmek beni deli ediyor!
Mutluluktan!

Gerçi ben senin olgunluğuna ve zerafetine yetişemem kırk fırın ekmeği bile götürsen nafile de...

Hiç anlamadığım bi bağımlılıktır sigara!Ha bende ünüversitede içtim ama "kantin şımarıklığıydı","kendini bişiii sanma,gruba uyum sağlamaydı" o,sayılmaz:)

Şimdi ise tam bu dediklerimi yapıyorum!Yanımda izinsiz sigara yakanlara ise çok acımasızım.Kabalık bile ettim çok kere!Ama kenine saygısı olmayan bi insana kabalık etmek gerekirdi zaten!

http://biyonikkedi.blogspot.com/2008/02/tiryakiye-ne-desek-bo-mu-gerekten.html

NiNo dedi ki...

cok sukur ki ben onlardan degilim :((

etki alanı dedi ki...

Senin sözlerin,kendimi kontes gibi hissetmemi sağlıyor biyom..

Biz gerçekten birbirimize çok benziyoruz...Aynı konular, farklı kelimelerle anlatılıyor..:-))

Acımasızlıkta iyi yapıyorsun.Böyle olması gerekiyor...
Yazın her zamanki gibi gülümsetti beni..
Muhteşemsin..

..................................

Ben senin sigara içmediğini çookk iyi biliyorum ninocuğum..
Seni bu konuda da alkışlıyorum canım..

makara dünya dedi ki...

Ataköy escort bayan ilan bilgilerini güncel olarak veren escort ataköy ilan sitesidir.