9 Şubat 2008 Cumartesi

Özgürlük-------Kelime oyunları-6-

Bugünlerde ulusumuzu tehdit eden,ve tesettür adı altında,aslında ayağımıza bağlanan prangaların farkında olamayan kadınlarımıza sesleniyorum!

Bugün başınızı bağlayarak,yaşama tarzına müdahele edenler ,yarın ,değil oy vermek,sokağa çıkmaya bile müsade etmeyen maddelerle karşınıza çıktığı zaman ne yapacaksınız.?

Bir arkadaşım"Hak verilmez,alınır"demişti..

Bir dekanımızın dediği gibi:

"Dini sizlerden mi öğreneceğiz !"


ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR!

Mustafa Kemal Atatürk
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım."


Mustafa Kemal Atatürk



Sevgili Biyo,çok güzel bir yazı yayınlamış.

Lütfen okuyun....

20 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım çok güzel bir yazı olmuş.Katılıyorum sana.

Geveze Kalem dedi ki...

Sevgili Tütü,
Ne kadar isabetli laflar etmişsin. Seni alnından öpüyorum.:)

Biyo'nun bloguna taşıdığı Gani Müjde'ye ait olan o yazıyı daha önce okumuştum ve henüz '7,4 yetmedi mi?' pankartını taşıyan o zavallıdan habersizdim. O zaman bu zihniyetin cehaletini bir kere daha anlama şansım olmuştu. Ne acı! Gerçekten çok çok acı. Gerçi Gani Müjde yeterince laf etmiş ama ben de eklemek istiyorum; vah yazık kızım sana! Yarın öbür gün Allah'ın huzuruna çıktığında o el kadar bebelere ettiğin akıl almaz suçlamanın günahını, kafana örttüğün bez parçasıyla affettirebileceğini mi sanıyorsun? Sana dinin, imanın yalnız örtünme olduğunu öğreten zihniyete de yazık! Keşke kul hakkı denen yüce değeri bilme şansın olsaydı.

En ihtiyaç duyduğumuz günlerde Atatürk'ün bu değerli sözlerini ve fotoğrafını blogunda gördüğüm için çok memnun oldum.
Yolumuz açık olsun arkadaşım...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Tütü,
Canımız ATA'mızın mücaadelesi ve fikirleri sayesinde bizler, bizim nesil kültürel ve özgürlük olarak rahat bir yaşamımız oldu. Ya şimdi geleceğimizi kim kurtaracak?
Kadınların üzerinden politika yapan, bir avuç saçta kıyametler koparan erkekler kendi iğrençliklerini mi örtmeye çalışıyor. Bunca şiddet ve tecavüz kadınlarımızı esir almışken niye kendilerini bırakıp kadınlarla uğraşıyorlar. Simgelerini yerleştirmek adına aklı kıt olan erkekler zeki olan kadınlarımızdan bu kadar mı korkuyorlar?
Gerçi kullanıldıklarını bilmeyen kadınlarımızda yardımlarını hiç esirgemiyor ya
Biyo deme bana, sanki özgürcene kullanamadığım dilimin tercümanı
Bir Biyyo bir de Ruhat Mengi
Sevgiler

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ben artık bu birbiriyle karşı karşıya getirmelerin, toplumu bölerek yok etme çalışmalarının bir son bulmasını istiyorum. Sanki birileri yönetici olmasa bu ülkenin başına, daha güzel mi yaşayacağız ne?

kedi dedi ki...

Fikrimin ince gülünün dediğine bak hele!
Sanki birileri yönetici olmasa bu ülkenin başına, daha güzel mi yaşayacağız ne?
demiş.

Hiç olur mu?
Biz tayyipsiz ve onun yalaka şürekası olmadan,tayyibin ülkemizin yegane sahibi,kralı gibi olmadığı bi ülkede yaşayabilir miyiz?
Böyle düşünmen ne saçma!

Derrrmişimm.

Tütücüm
Adamlar önce sinsi sinsi şimdi de gümbür gümbür geliyorlar!Biz de ancak yazıyoruz allah kahretsin ki!

sessiz balik dedi ki...

yoo ben sadece yazmıyorum ,
ben oy verme hakkımı da akıllıca kullanarak onlara oy vermeyerek üstüme düşeni de yaptım.huzurluyum.

ama şimdi üzülseler de boş olacak olan saf bisürü sözümona özgür kadın gidip onlara oy vermiş ve yüzde 47 ye vardırmış olmasaydı şimdi bulamazlardı 367yi işte

kimse etmez kendi ettiğimizi kendimize..

TuBiKKo dedi ki...

Benim anlamadığım ne biliyor musunuz? %47 diye bir çoğunluk ifadesi olabilir mi acaba? % 47 çoğunluğun seçtiği liderler diyorlar ya hani...Çok komik..Bir kere matematiksel olarak bile imkansız bu %47 aslında %53 e göre azınlıktır. Ne yazıktır ki azınlıkla seçilen bir hükümetin yönettiği bir ülkede o azınlıkların istediğine göre düzenlenmiş yasalar eşliğinde yaşamak zorunda bırakılıyoruz... Ben şimdiden ilerde olacak çocuklarım için endişeleniyorum..Keşke bir sabah uyansak televizyonu açsak da ATATÜRK'ün ATAMIZIN ulusa sesleniş konuşması yaptığını görsek demiş geçenlerde okuduğum bloglardan birinde bir arkadaş...Keşke...
Bu konuda fazlasıyla doluyum,bu sebeple sanırım burada kesmek durumundayım..Yoksa bu yorum uzar gider post olur..Ağzına sağlık Tütücüm :)

ginger dedi ki...

Ne acıdır ki kendi dinini müslümanlık olarak ifade eden bir toplum,müslümanlığın bir hoşgörü dini olduğunu unutarak,baskı ile birilerine istediklerini yaptırmaya çalışıyor.Herşeyin ötesinde O kızlar başlarındaki örtü ile üniversiteye girdiklerinde ne elde edeceklerini düşünüyorlar.En çok bunu merak ediyorum.

Ebru Oğuş dedi ki...

ah tütü ah, ben de kullandım oyumu rahatım demek istiyorum ama rahat değilim. deli oluyorum bu cehalete! ve çok yakındır daha da üzüleceğimiz zamanlar gibi geliyor.. kelimemiz gündeme seninde yazınla tam oturmuş durumda. kalemine sağlık!

reality dedi ki...

İran'da da ılımlı islam denerek
önce kadınlar kullanıldı.Kötümser
olmak istemiyorum,ancak aynı tezgah
Türkiye'de de kullanılmak isteniyor
ve kadınlar kullanılıyor.

ABD İran devrimini destekledi.Nükleer santralları verdi.Para ile şahı devirdi.BOP
projesinin uygulayaıcıları,Türkiye
Türklere bırakılamayaca kadar önemlidir,diyorlar.Bu coğrafya da
yaşadığımız müddetçe,ATATÜRK'ün
milli görüşleri ve devrimlerini
unutmamız gerekir.Yazılacak çok şey
var..İyi geceler.

Adsız dedi ki...

CIA'nin İran hakkında hazırladığı rapordan sonra dünya halkları bir nefes almıştı. Amerikanın İran'a saldırması için artık bir sebep yoktu.

Ama biz biliyoruz ki Irak'ta kitle imha silahlarının olmadığı anlaşılalı en az 3 yıl oldu. Amerika hala Irak'ta insan ve çocuk öldürmeye devam ediyor. Yani İran için CIA'nin olumlu rapor vermiş olması, yeni bir bahane üretilmemesi anlamına gelmiyor.

Bush'un Ortadoğu gezisinin anlamı belirginleşti. Amerikan planı Sünni Arapları Şii İranlıların üzerine sürmektir. Ve sağlayabilirler ise Arap sermayesini tekrardan Amerika'ya çekmektir.

Hürmüz Körfezi Tonkin Körfezi olmaya adaydır.

Tonkin Körfezi çıkarmasından da anlıyoruz ki Amerikan yönetimi için uluslar arası kararlar falan vız geliyor.

Bu arada Amerikan Başkanı Bush'un baş danışmanı Gül'ü unutmayalım. Geçen ay Türk Cumhuriyetlerine Amerikan menfaatlerini korumak üzere yaptığı ziyaretlerden sonra şimdi de Arap ülkelerinde çalışmalar yapıyor. O da Amerikalılar ile beraber Arapları İran üzerine kışkırtmaya çalışmaktadır. Bush'la beraber BOP konusunda projenin aksayan yönlerini gidermeye çalışıyorlar.

Gene Amerikan menfaatleri adına bu kez Ortadoğu'da hizmet veriyorlar.

Bir ufuk turu yapalım, eğer Çin, Rusya ve bazı diğer ülkeler Meksika Körfezinde donanmalarını konuşlandırsa idi, Abdullah Gül kimin yanında yer alırdı?

Tam ben bu yazıyı hazırlarken haberler Amerikanın en büyük bankası City Bank'ın 18 milyar dolar zarar ettiğini yazdı. Bu bir şey değil Amerika'da neler iflas etti ona bakalım.

Süper emperyalizm (küreselleşme)felsefesi çöktü,

Dolar çöktü,

Sosyal güvenlik çöktü,

Sağlık çöktü,

Eğitim çöktü,

Dış politika çöktü,

Irak çöktü,

İnşaat sektörü çöktü,

Uyuşturucu her yeri sardı, insan çöktü.

Yıkılmış bir Amerikanın İran ile savaşmaktan başka çaresi yoktur.

Komünist Çin'den borç alıp, İran ile savaşacaktır.

Ne gariptir değil mi? Komünist Çin'den borç alıp demokrasi götürüyorum diye Irak'ta insan öldüreceksin. Dünyanın en borçlu ülkesi Amerika en çok alacaklı ülkesi Çin'dir. Çok karışık değil mi? Kim kime demokrasi götürecek?

Bu işin sonu mutlaka gelecektir. Böyle gitmesi mantığa aykırıdır.

emperyalsit-poor U.S.A.

İŞİ BİTMİŞTİR...

ÇINAR KARA / TR

Adsız dedi ki...

EMPERYALİST USA'NIN

ÇİN'E BORCU 2 TRİLYON DOLAR....

ONLARDAN YİNE BORÇ ALIP,

İRAN'LA MI SAVAŞACAK :)))

AHMET SERTTAŞ / TR

Adsız dedi ki...

TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ

(TGB)



32. GÜN' DE



KONU: TÜRBAN TARTIŞMASI




PERŞEMBE GECESİ

SAAT 00:15 DE

KANAL D' DE




İZLEYELİM!

İZLETELİM!

Sevgilerimizle,

ARZU / TR

Adsız dedi ki...

düşüncelerini sesli ifade ettiğin için sağol umarım birileri ders çıkarır...

etki alanı dedi ki...

Arkadaşlar,
İnternetim bozuk olduğundan yorumlarınıza hemen cevap veremedim...
En kısa zamanda görüşmek dileği ile...
TüTü

Esra dedi ki...

Sevgili Tutu... bugun sen beni aglattin iste. Once Zeynep simdi bu yazi. Atam... biz sana niye layik olamadik! Niye... Sen bizi ozgur kildin, biz prangalari ayagimiza kendimiz taktik. Engelleyemedik iste. Gucumuz yetmedi! Akli basinda insanlar bir iki cocuk yaparken bakamayacak olanlar 10 tane yapti. Aclar, cahiller, zavallilar... kolay kandirildi. Onlar da bizim yerimize karar verdi...

etki alanı dedi ki...

kele,doushura ve malabei,
Reklamlarınızı okudum..ama reklam olarak kullanılmak pek hoşuma gitmedi bilesiniz..
Güzel bir yorum bile sizi ziyaret etmeme yeterdi...

........................................

Sevgili muhabbet çiçeği,
Ziyaretin için çok teşekkür ederim...

............................................
Sevgili isimsiz yorumcularım,
Düşünceleriniz bir çok gerçeği anlatıyor..Bir çoğunu onaylıyorum da..Pekiii...Yazdığınız konular üzerine bir mücadeleniz var mı..Yoksa benim bloğum gibi,Atatürkçü düşüncelere sahip insanların yazar köşelerini kullanıp,slogan platformu olarak mı kullanıyorsunuz anlayamadım gerçekten..En azından mail adreslerinizi bildirseydiniz de buradan yorumunuzu okuyanlarda,ben de sizinle daha açık konuşabilseydik....Açıkçası bloğumu kullanmış olduğunuzu düşünüyorum....Çünkü bizler aşırı siyasetçi insanlar değiliz..Ülkemizin çöküşüne elbirliği ile çözüm bulalım..Yarım asırdır bu sloganlarla bir yere varılmadı..Daha çözümcü bir yaklaşım bulalım...Çünkü bu ampul karanlığa gömecek bizleri....Sivil toplum örgütleri nerede peki.?

Bir sonuca varılamayan o programı yarısına kadar izleyebildim...


...............................................

etki alanı dedi ki...

Geveze kalemim,
Zihniyet üzerine yapılan baskıları ne güzel dile getirmişsin...
7.4 ha.:))

................................................

Sevgili yaşamın kıyısında,
Kesinlikle bilmiyor bu kadınlarımız başına gelecekleri.Geçen gün sabah programlarından birinde Afganistan ve Suudi Arabistan'daki kadınların durumlarını gösterdiler.İçler acısı...Hele Afganistan'da sokakta, hayvana yapılmayacak tavırlar sergileniyordu..Sokakta gezen(gezemeyen)kadınlar sopalarla dövülerek itelenip kakılıyordu..
İnsanlık dışı davranışlar...
Sonsuzluğa uzanan bir tarışma konusu olabilir...

.........................................

Fikrimin incegülü,
Bu ülkeye yönetici değil,bir lider lazım.Şöyle okkalı bir tokat gibi gelmesi gerek..Laikliği yok etmeye çalışanlara ağzının payını verebilecek bir lidere...

............................................

Sinsi sinsi gelsinler bakalım biyom,
Ben postal seslerini duyar gibiyim..Ne dersin?

......................................

Seni kutluyorum Sessiz balık,
Benim de vicdanım rahat..Ama gaza gelip ,baykal'a kızanlar,şimdi dövünüyorlar mı acaba?Çok merak ediyorum..
Çok haklısın,kendi kendimizi yok ediyoruz...

............................................

Sevgili Tubikko,
Siyasi oyunlara yenik düşüyoruz ne yazık ki.
İlk 4 yıl yoksulluğa ittiler,işsizliğin patlamasına yol açtılar..İkinci hükümeti kurmak için seçim zamanı,yakacak ve yiyecek yardımı yaparak oy topladılar..
Ama daha sonra yarattıkları deniz feneri tarzı yardım kuruluşlarında,rüşvet alanlar ve toplanan paraları hiç edenleri lanse etmedilr...
Ülke kendini yiyen solucanlarla doldu maalesef...

...............................................

Sevgili ginger,
Bunun adı Şeriattır..

.............................................

Ben geçici bir üzüntünün içinde olduğumuzu düşünüyorum Ebru'cuğum.
Bence ordumuz,fırtınadan önceki sessizlik içinde...

...........................................

Sevgili relity,
Çok doğru şeyler söylemişsin..Eğer İran gibi olursak,tam 50 yıl geriye gitmiş olacağız..Tüm güzellikler yok olacaktır..

..............................................

Yurt dışı eğitim,
Çok yol gösterici bir siteniz var.Bence ilgisi olanlar için güzel bir rehbere sahipsiniz.
Ziyaretiniz için teşekkür ederim..

............................................

Canım Esra'cığım,
O ilkel zamanda nelerle mücadele etmiş Atam.Şimdi ise onun eline su dökecek tek bir adam bile yok..
Fikirlerini yok etmeye çalışanlara karşı koyacak bir yetkili bile yok..Sadece,kişisel kinlerini kusuyorlar biribirlerine...

Adsız dedi ki...

%47 lik dilimin içinde olmasam bile bu konuda fikirlerimiz çakıştı.Ancak sizlerinde kaygılarını anlamak için çaba veriyorum.Örtülü olan bayanlarımızın taleplerinin de sizler tarafından anlaşılabilmesini diliyorum.Sanıyorum ki türbanı siyasi gövde gösterisi haline getirenlerden dolayı yaşın yanında kuruda yanıyor..

etki alanı dedi ki...

Kesinlikle Hüzünbaz,
Benim bir çok arkadaşımın başı kapalı..Benim onlarla sorunum olamaz..Kimi mecburiyetten,kimi isteği ile kapanan arkadaşlarım.Ama düşüncelerimizin kesiştiği ortak noktalarımız olduğu için arkadaşlığımız çok güzel devam ediyor..Benim eleştirdiğim,savaşlarla elde edilmiş ,ve hiç bir ulusun elde edemediği anayasal haklarımızın zedelenmeye çalışılması,Siyasi güç olarak kullanılması..Benim annemin de başı kapalı(tesettür değil).Bu yüzden eleştirdiğim,hükümetin politikası..Ben başların örtülmesine karşı değilim,tesettürü şart koşup,metazori bir kanunla,özgürlük haklarımın ihlal edilmesi..Aslında sen de ben de aynı şeyi konuşuyoruz..Öyle değil mi hüzünbazım:))
Bu gövde gösterisinin adını koyamadım..Ya sen?