15 Şubat 2008 Cuma

Türk Telekom'dan alacaklıyız...




Bu konuda kızkardeşim uyardı beni.Türk Telekom'a dilekçe verip,geçmiş tarihlerden bu yana biriken yüklüce parayı alabiliyormuşuz..En az 500-600 diye duydum..Bunca senedir kesilen paralar,haksız kazanca giriyormuş..


Ben en kısa zamanda bu başvuruyu yapacağım..


Lütfen sizler de hakkınızı arayın...

Özellikle"TÜKODER"(tüketiciyi koruma derneği)'i incelemeye alın.Her konuda uyaran bir site.

//
SABİT ÜCRETİ HAKSIZ BULAN VATANDAŞ TÜRK TELEKOM'UN KAPISINA DAYANDI

12 Şubat 2008
Türk Telekom'un ev ve iş telefon hatlarına uyguladığı 'sabit ücretin iptaline' yönelik Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının ardından, vatandaşlar, "sabit ücretin iptal edilmesi ve geri iadesi" için Kütahya Türk Telekom Müdürlüğü'ne dilekçelerle başvurmaya başladı.
Her geçen gün vatandaşlar arasında hızla yayılan başvuru meselesi, yüzlerce vatandaşın uzun kuyruklar oluşturmasına neden oluyor. Türk Telekom'un, sabit ücret uygulamasıyla haksız kazanç sağladığını iddia eden vatandaşlar, "sabit ücret alınmasının iptaline" yönelik Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarının hiçe sayılarak uygulamanın devam etmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiriyor.
Ödenen sabit ücretlerin geri iadesini isteyen vatandaşların Türk Telekom'a verdiği dilekçede ise şu ifadeler yer alıyor: "Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Başkanlığı'nın almış olduğu, 'Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında adı geçen firma tarafından tüketiciden alınan tüm ücretin tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi' hükmü uyarınca, kullanmış olduğum sabit telefon hattıma ait sabit ücret bedelinin iptal edilmesi ve bugüne kadar tarafıma bu isim altında kesilen tüm ücretlerin tekrar iade edilmesi, söz konusu işlemin ivedilikle gerçekleştirilmemesi halinde idari işlem tesisi yoluna başvuracağımı bildirir, gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim."
Türk Telekom'un evrak kayıt birimine dilekçe vermek için sırada bekleyen Süruri Doğanay, "Telekom bizden haksız yere ücret alıyor. Uygulama iptal edilmesine rağmen halen sabit ücret almaya devam ediyorlar. Eğer uygulama son bulmazsa telefon hattımı iptal ettirmeyi düşünüyorum" dedi.
Serhan Gür isimli vatandaş da, uygulamanın tamamen haksız olduğunu ifade ederek, Kütahya halkına bu uygulamaya tepki göstermeleri çağrısında bulundu. Uygulama durdurulmazsa hattını iptal ettirmeyi düşündüğünü ifade eden Gür, "Herkes dilekçe yazarak başvuruda bulunsun. Haksız kazanca seyirci kalmayalım" ifadesini kullandı.
Vatandaşların verdiği dilekçelerin bir kazanım sağlamayacağını ileri süren Türk Telekom İl Müdürü Şükrü Yıldırım da, sabit ücret aleyhindeki Tüketici Hakem Heyeti kararının bir yargı kararı olmadığına dikkat çekiyor. Yıldırım, Türk Telekom'un bir yargı kararı niteliği taşımayan Hakem Heyeti kararının iptali için yeni bir dava açtığına işaret ederek, yasal sürecin devam ettiğini kaydetti.
Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı ise, Tüketici Hakem Heyeti kararlarının bağlayıcı olduğunu belirterek, Türk Telekom'un haksız kazanç sağladığını iddia etti. Vatandaşların bu duruma tepki göstermesi çağrısında bulunan Nazlı, Türk Telekom yetkililerinin açıklamasını "talihsizlik" olarak nitelendirdi.
(Sondakika.Com)

7 yorum:

NiNo dedi ki...

aaaaaaa olemiymissssss bu haberi hemencikl anneme solim :D sagol ablam

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım yaa gerçektenmi. Sadece bu dilekçeyle gitmemiz yetiyormu yani. Aaa çok iyiymiş. Hemen babişkoya deyim. Sağol canım.

TuBiKKo dedi ki...

evet bunu ben de duymuştum önümüzdeki hafta ben de başvurmayı düşünüyorum..duyarlılığın için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Pazartesi dogro Türk Telekoma..:))
Doğrusu bana da iyi bir harçlık çıktı bundan...:)))
Teşekkürler...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Oh ne güzel devletten alacağımız hızla çoğalıyor.
Ben ssk emeklisiyim 5 yıl evvel bize farktan doğan alacağımızı vermediler, müracat edildi, mahkemeye verildi, kazanıldı. Ödeme çıktı faizleri işlendi. hızla çoğaldı, ödenecek dendi, ödeme çıktı. Nerde ses yok.
Her çalışandan kesilen konut fonu geri ödemesi yapılması gerekliydi, çünkü ortada konutta fonu da yoktu. dedilerki geri ödeme yapılsın meclise sunuldu, karar çıktı ödeme başladı dendi nerde ses yok.
İş kanunu derki verilen hak geri alınmaz, zaten almıyorlarki sağolsunlar kitaplarına uydurup kırpma yapıyorlar.
Bende okudum sabit hat iptalini ama boşver tütü sadece yorulursun,nasılsa geri ödeme çıkartıp çıkarttık diyecekler ama ödemeye gelince ara dur.
Sevgiler.

lalecik dedi ki...

Sevgili Tütü, bu karlı sabahı senin sayfanı incelemeye ayırdım. Ara verip safyana girince çıkmak mümkün olmuyor. Yazdığın her satırı eklediğin her resimi tek tek inceledim. Karşımda bana anlatıyormuşsun gibi hissediyorum.
Bu arada kızına hayırlı olsun yeni iş hayatı. Eminim yaşadığın onca zorluktan sonra bu günleri görebilmek kadar mutluluk veren bir şey olamaz. İnşallah oğlun da sana bu güzellikleri yaşatacak.
Kendine iyi bak canım.

etki alanı dedi ki...

Bence de nino..Üstelik annen bir hukukçu,daha iyi bilir...

........................................

Sevgili muhabbet çiçeği,
Birçok kişinin aldığını duydum..Henüz ben gidemedim ama ilk fırsatta dilekçemi vereceğim...

..............................................

Tubikkocuğum,
Ne duyuyorsam,hep burada yayınladım.Sadece kendim değil,herkesin yararlanması beni çok mutlu ediyor...

.............................................

Hiç durma Ayça,
Marş marş..Hakkımızı aramaya..

............................................
Eninde sonunda ödeyecekler yaşamın kıyısında,
Emin ol şimdi ödemezlerse,seçim zamanı hepsini ödeyeceklerdir..Oy toplama adına..

..........................................

Canım Lale'm,
Unuttun zannetmiştim,nasıl mutlu oldum anlatamam..
Çok mutluyum çookkk..Kızım beni çok mutlu etti..