28 Ekim 2011 Cuma

88.Yılında Cumhuriyetimiz kutlanmasa da bizimle!


-"Haydi kızım geç kalacaksın, kalk kahvaltını yap ."

Normalde okula gitmemek için her türlü bahane uyduran ben,hızla kalkıp hazırlanırdım.Tir tir titreyerek,heyecan içinde okula giderdim.Çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olurdu.Ve ben her kutlamada şiir ya da yazı okumakla görevlendirilirdim.Duvar gazetelerini hazırlama görevi de bana verilirdi,çünkü ilk aday ben olurdum.
Hazırladığım d
uvar gazeteleri uzun süre konuşuluyordu.Çok araştırma yapıp,hiç okunmamış ,ya da dikkati çekmemiş yazıları bulurdum.Kütüphanelerimiz vardı o zamanlar,bayılırdım oradan kitap almaya ve araştırma yapmaya...
Her sene Milli bayramlarda yayınlanan Atatürk fotoğraflarını ve gazete yazılarını saklamaya bayılırdım.Hala elimde o günlere ait gazeteler var.Okul zamanı benim işime yarardı bu arşiv,daha sonra çocuklarıma yaradı.Elimde kalan fotoğrafları da torunlarıma saklıyorum.Netten yayınlanan fotoğraflar gibi değil onlar,mürekkep kokuyor,gazete kokuyor.

O zamanlar Akşamları fener alayı yapılırdı,binlerce insan o gösteriyle yürüyüş yapıp,marşlar söyleyerek tek yürek olurduk.Bu bir minnetti,bizi yücelten ve bir birey olup kendi ülkemizde,topraklarımızda özgürce yaşamamızı ve kendi dilimizle konuşup dünyaya meydan okuma fırsatı yaratan bir insana teşekkür etme fırsatıdır bu bayram.Kim ölürse ölsün,nasıl felaket yaşanırsa yaşansın ,iptal edilmeyen gösteriler bu sene yapılmıyor.

Cumhuriyetten korkanların,fırsat olarak gördükleri Van depreminin arkasına sığınmaları düşündürücü...
Ne Terör saldırıları,ne depremler Cumhuriyete engel olamayacağına göre bu nasıl bir olaydır?Cumhur başkanımız çok üzgün,hep bu konuyu vurguluyor konuşmasında...Eminim Kurban bayramını da iptal edecektir...Çok ince düşünüyor ya!Başbakanlık genelgesini bekliyorum ben...
88.yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz ebediyen bizimle olacaktır.

Benim ve ailem için çok önemli olan bu günü Pencereme astığım Bayrağımla kutluyorum.

Teşekkür ederim ATAM!


2 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun ve sonsuza dek yaşasın.

Kalma oralarda gel kadıköye çoğalalım,çoşalım,kutluyalım.

Adsız dedi ki...

Saѵed as а favorite, I love your blog!

Look at my blοg pοst :: go to this page - 1kviews