19 Mayıs 2008 Pazartesi

Değişik tasarımlar

TIME dergisi, 21’inci yüzyılda dünyayı değiştirebilecek olayları madde madde yazdı. Eğer bunlar hayata geçirilirse, acımasızca kirlettiğimiz dünya bize yeniden kucak açabilir.

1-Ülkeler dünyanın sorunlarını çözmek için işbirliği yapacak. Bunun için 3 hedef var; çevreyi korumak, doğum oranını azaltmak, yoksulluğu bitirmek.

2-Tüketici kendi kendine hizmet edecek. Örneğin, doktora gitmek yerine ekranda ağrıyan yerimizi işaretleyip gerekli tedaviyi öğrenebileceğiz. Garson kullanmak yerine, ekrandan sipariş verebileceğiz.


3-Filmlerde oyuncular yerine konu önem kazanacak. Artık filmlerin başarısını Brad Pitt ve George Clooney gibi ünlü isimler değil, filmin konusu belirleyecek. Örneğin, animasyon filmler.

4-Eski teröristler topluma kazandırılacak, bunların terörü çözüm için çalışmaları sağlanacak.

5-Küresel ısınmayı için uçuk alternatifler tartışılacak. Dev aynalar kullanarak güneş ışınlarını geri yansıtmak, okyanusları demir bakımından zenginleştirerek daha çok karbondioksit emilimi sağlamak gibi


.6-Hayat yaşlılar için düzenlenecek. Yaşlılar bir yük olarak görülmeyecek, üretim ve ticaret 50 yaş ve üzerindekilere hitap edecek.


7-Doğal kaynakları zengin olan fakir ülkeler zenginleşecek. İstikrarlı para politikaları, serbest ticaret, verimli yatırım sayesinde kaynaklar daha iyi yönetilecek.

8-Kadınlara eğitim ve ekonomik fırsatlar sağlanacak. Yoksul ülkelerde kadınların üretime katılması için mikrokredi uygulaması başlatılacak

9-Spor dünyayı şekillendirecek. En sıkı takip edilen programlar listesinde spor ve haber programları birinci sıraya oturuyor. Dünyada barışı sağlayabileceğine bile inanılan sporun küreselleşme ve kaynak yaratmada da işe yarayacağı düşünülüyor.

10-Bilim hayatın her alanında hüküm sürecek. Örneğin yemek yapmak gibi basit işler bile bir bilim dalı haline gelecek. Hangi yiyeceğin, hangi ısıda ne kadar pişirilmesi gerektiği gelişen yemek pişirme aletleri teknolojisi ve bilim sayesinde kesin olarak belirlenecek

.........................................................................
Oyuncak kiralama


ABD'de ikiz çocuk sahibi bir anne, çocuklarının, satın aldığı oyuncaklardan çabucak bıkmalarından bunalınca oyuncak kiralama servisi kurdu.Lori Pope adlı kadın, internet üzerinden hizmet veren şirketi ile ailelere, her ay seçtikleri 4 ila 6 adet oyuncağın, posta ile evlerine ulaşması olanağı sunuyor.Baby Plays adlı internet sitesinde, yeni doğmuş bebeklerden okul öncesi çocuklara kadar değişik yaş gruplarına hitap eden 200 oyuncak bulunuyor.

.........................................................................................


Türkiye’nin el örgü ürünleri pazarında önemli paya sahip olan bir firmanın tüketiciyle buluşturduğu ışıklı şiş ve tığlar sayesinde artık loş ışıkta bile örgü örmek mümkün.İlk etapta Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da satışa sunulan ilmeği aydınlatan ışıklı şiş ve tığlar, görme sorunu nedeniyle örgü örmekte zorlanan kişiler ve koyu renkli ürünlerin örülmesinde yaşanan sorunları gideriyor. Firmanın Bursa Bölge Satış Sorumlusu Hakan Kantoğlu, pek çok farklı ve daha önce görülmemiş el örgü ipliğini, Türk tüketicisiyle buluşturan şirketin, el örgü trendlerini belirlerken dünyadaki yeni örgü aksesuarlarını da Türkiye’ye getirdiğini belirtti.Firmanın, “loş ışıkta da örgü örülebilir” düşüncesinden hareketle, en yeni örgü aksesuarları arasında yer alan ışıklı şiş ve tığların ithalatını yaparak, Türkiye’de satışa sunduğunu anlatan Kantoğlu, şimdilik 4 ilde sattıkları ürünlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını, özellikle göz sorunu bulunan kadınların ürünleri talep ettiklerini söyledi.Kantoğlu, 3 adet saat piliyle çalışan ışıklı tığ ve şişlerin LED (ışık yayan diyot) ışıklarıyla sadece örgüyü aydınlattığına işaret ederek, ışığın çevreyi rahatsız etmediğini kaydetti. Işıklı tığ ve şişler sayesinde alaca karanlıkta, balkonda ya da açık havada nerede olursa olsun ışığın yetersiz olduğu tüm ortamlarda örgü örmenin kolaylaştığına değinen Kantoğlu, bu ürünlerle sinema gibi ışığın az olduğu ortamlarda bile örgü örülebileceğini ifade etti.Işıklı tığ ve şişlerin, örgü örmenin daha zor olduğu koyu renkli ya da tüylü ipliklerde de tam ilmeği aydınlatarak gözlerin yorulmasını önlediğini dile getiren Kantoğlu, şunları kaydetti:“El örgüsü piyasasında yeniliklere açık olmak, klasik ürünlerle yetinmemek, modayı takip etmek gerekiyor. Firmamız da bu alanda dünyadaki moda akımları yakından takip ederek yeni ürünleri Türk tüketiciyle buluşturuyor. Işıklı tığ ve şişler de örgü aksesuarları piyasasına yeni bir soluk getirdi. Örgü örmeyi seven, ancak gözleri buna engel olan örücüler ve koyu renkli örgüler için bu aksesuarlar ideal.”(AA-Ntv)hizmet veren sitenin şu anda ülke genelinde 200 müşterisi bulunuy

...............................................................................................

Bilardo masası ve yemek birarada.
OECD, inovasyonu şöyle tanımlıyor : Süreç olarak bir fikri pazarlanabilir bir ürün veya hizmete, yeni veya geliştirilmiş bir imalat veya dağıtım yöntemine veya yeni bir toplumsal hizmet yönetimine dönüştürmektir. Aşağıdaki örnekde tam olarak bunu anlatıyor.Bilardo masası ürettiğinizi düşünün satışlarınızın giderek azalıyor ve artık bazı değişiklikler yapma zamanı geldi diyorsunuz.Türkiye'de genelde birçok işletme direk olarak işçilerini çıkartma yöntemine başvursa da ürünü farklılaştırarak ve inovasyona uğratarak sunmanız size karlı satışlarınızı geri getirebilir. Düşünün müşterilerinizin evine bilardo masası almamasının sebebi ne olabilir? Bence çok yer kaplaması birinci sırada.Peki bu sorun nasıl çözülebilir? "İnovasyonla" Fusiontables 'i bir inceleyin derim.







.......................................................................................
İnovasyon örneği
Sakarya'da yeni açılan Adacenter'a gittik.Dostum İbrahim'le Kahve dünyasında kahvelerimizi yudumlarken inovasyon üzerine kısa bir sohbet etmiştik.Benim ilk dikkatimi çeken montu asabileceğimiz yeri hemen göremeyişimizdi.Aşağıdaki tasarım tamda bunu anlatıyor.İşyerlerine şiddetle tavsiye edilir.(Tasarımcı Erohina Yulia)
morfikirler gönderdi.








.............................................................
Farklı bir kitaplık
Resimde gördüğünüz kitaplığı tasarım açısından değerlendirmek istermisiniz?Kitaplık hakkındaki daha geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.Moormann






....................................................................

Sırtta süpürge sizce nasıl olur?
morfikirler gönderdi. 16 Mayıs 2008
Konsept aşamasında olan bir tasarım ilgili habere buradan






.........................................................................

Kadir Peker'in muhteşem tasarımı
Lale motifinin her bir yaprağını koltuk olarak işleyen tasarımıyla Kadir Peker sıradışı ve çok güzel bir tasarıma imza atıyor.Haberin devamı dexigner.com





Hiç yorum yok: