9 Ekim 2009 Cuma

Burçlara göre anneler...

Koç burcu anne (21 Mart-20 Nisan) O masalcı bir annedir, çocuklar için bir oyun arkadaşı. Her akşam masallar anlatacak, masalların sihirli dünyasını çocukları için oluşturmaya çalışacaktır. Belki disiplin sağlamak için ısrar edecektir, bazen sinirli olacaktır ama öfkelerini çabuk unutacaktır. Çabuk öfkelendiğinde kırıcı olabilir. Yine de bunu unutup çocukları öpücüklere boğarak masallar anlatacaktır.

Boğa burcu anne (21 Nisan-21 Mayıs)Annelik onun sakin yapısına çok yaraşır. Çocuklar büyüdükçe sertleşen bir anne ile baş başa kalsalar da bu anneler şefkatli ve koruyucudur. Çocuklarını disiplinle yetiştirmek isterler. İtaatsizliğe, tembelliğe ve düşüncesizliğe dayanamazlar. Yıllar onu anne imajından kurtarıp çocuklar için iyi bir arkadaş kılacaktır. Ama genellikle çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde aileleri ile olan olağan problemleri nüksetmeye başlayınca, boşa annenin disiplin yanlısı karar ve tutumları çocukları ile arasında hoş olmayan anılara sebep olabilir. Yine de şakacı ve müşfiktirler, her türlü tehlikeye karşı çocuklarına kalkan olmak isterler, eğer çocuğu hasta ise günlerce başında sabahlayabilecek dayanıklıktadırlar.
İkizler burcu anne (22 Mayıs-21 Haziran)Güleryüzlü, eğlenceli bir anne olacaktır. Çocukları çok sevmesine rağmen onların kendisini kısıtlamasına izin vermeyecektir. Kafasında gerçekleştirmeyi düşlediği binlerce proje nedeniyle çocuklarına ayıracak çok vakit bulamayacaktır ama sevgisini kanıtlaması zor olmayacaktır. Çocuklar da onu örnek alıp bağımsızlıklarına düşkün, hayal gücü kuvvetli olabilirler. Çok hoşgörülü olmasına rağmen ders konusunda başarı bekler.

Yengeç burcu anne (22 Haziran-23 Temmuz)Fedakar bir anne, çocukları için kabuğundan çıkıp güçlü bir dayanak, güvenilir bir sığınak olur. Aile onun için çok önemlidir. Sıcak yuvasının odağı çocuklardır. Onlar için her türlü rahatı sağlar, güvenilir bir sığınak yaratır. Bazen zararlı olabilen bu durum, çocuğun dış dünyaya uyumunu zorlaştırabilir. Annesinin sağladığı rahatı dışarıda bulamayan çocuklar uyumsuzluk problemi yaşayabilirler. Bu çocukların yuvalarından uçmaları uzun zaman alabilir.

Aslan burcu anne (24 Temmuz-23 Ağustos)Çocuklarının üstüne aşırı sevgi ve şefkat duymalarına rağmen çok düşmezler. Çocuklarının hatalarını kolayca göremezler, ama söz konusu olan kendilerine duyulacak saygı olunca sertleşebilirler. Kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmezler, iş hayatını ve çocukları ile ilişkilerini dengeli bir biçimde yürütebilirler. Genelde çocuklarını şımartır ama cezalandırmayı da bilir. Onlarla arkadaş olur, oyunlar oynar ama söz dinlemeyi de öğretir.
Başak burcu anne (24 Ağustos-23 Eylül)Çok çabuk çocuk sahibi olmazlar. Annelik duygusunu tatmin etme ihtiyaçları yok gibidir. Ama anne olduklarında, disiplinli ve titiz bir annedir. Çocuğunu asla kirli göremezsiniz. Şakacı ve nazik, tatlı bir havaları vardır, çocuklar onlara güvenir ve sevildiklerini bilirler. Rahat, disiplinli ama sevgisini gösterebilen bir annedir.

Terazi burcu anne (24 Eylül-22 Ekim)Terazi burcu anne için çocukları eşinden sonra gelir. Ama çok sevecen ve şefkatli bir annedir. Gerektiğinde de serttir. Çocuklarını hiçbir zaman ihmal etmez, ama anne olmayı büyük olasılıkla eşi istediği için istemiştir. Çocuklar eşini dinlemezse öfkelenecektir. Çocukların babalarına saygısızlık yapmasına izin vermeyecektir. Çocuklar babaları şımartmadığı sürece derli toplu, terbiyeli olacaklardır.

Akrep burcu anne (23 Ekim-22 Kasım)Çocuklarını sevmelerine rağmen sevgisini gösteremeyebilirler. Çocuklarının yüksek hedefleri olmasını ve başarılı olmak için çabalamalarını ister. Çocuklarını zor durumlara karşı hazırlar ve mücadele etmeyi öğretir. Çocuklarının yeteneklerinin körelmesine izin vermez. Ama çocuklarının kusurlarını görmeyecektir. Onların mutlu olmasını engelleyen kim olursa olsun eşi bile olsa hakkından gelecektir.

Yay burcu anne (23 Kasım-22 Aralık)O çocuklar için iyi bir arkadaş olacaktır. İlk önceleri biraz korksa da sonra öğrendiği bu işi çok iyi yapacaktır. Kendisi gibi dürüst olmalarına önem verecektir. Neşeli olmalarını sağlayacaktır. Çocuklar çok güzel giydirilecektir ama bunun onun için pek önemi olmayacaktır. Rahat bir insan olması eğitirken kendine bazı sınırlamalar getirmesine neden olmalı, mesela disiplin kuralını uygulamayı öğrenmeli. Bazen patavatsız sözleri çocukları kırabilir ama o bunu çok tatlı bir cazibeyle atlatır. Neşeli ve uyumlu olmaları dolayısıyla çok cana yakın bir ev sahibesidir, konukları sever. Konumu ne olursa olsun herkesle muhabbeti vardır.

Oğlak burcu anne (23 Aralık-20 Ocak)Terbiyeli, görgülü, itaatkar çocuklar yetiştirmek isteyecektir. Çocuklarına tutumlu olmayı, kaliteye saygı duymayı öğretecektir. Şımartmaktan yana değildir. Çocuklarıyla ilgilenecek, onları dinlemek isteyecektir ama öpücükler dağıtmayacaktır muhtemelen. Çocuklar özgürlükleri için mücadele ettiğinde aralarında gerginlikler olabilir. Çocuklarını kaybetme ile karşı karşıya kalırsa inadından vazgeçip çocuklarını tercih edecektir.

Kova burcu anne (21 Ocak-19 Şubat)İlk önceleri annelik onları şaşırtır. Kendini o küçük insana adamak zor gelebilir. Kendini ona adasa bile biraz mesafeli davranır. Çocukların üstüne aşırı düşmezler. Çocukların yaptığı herşeyi doğal karşılar, pek cezalandırmaz. Sevgi gösterileri yapan bir anne olmayacaktır ama her davranışta kusur da aramayacaktır. Arkadaşça konuşacak, davranışlarıyla örnek olacaktır. Ev ödevlerine yardım eden eğlenceli bir annedir.

Balık burcu anne (20 Şubat-20 Mart)Balık annesi çocuklarına çok düşkündür, kendisinin küçüklüğünde mahrum kaldığı herşeye onların sahip olmasını ister. Aşırı hoşgörülü olması onlar üzerinde disiplin kurmasını zorlaştıracaktır belki de çocuklar disiplinsiz kalacaklardır. Kendisine çok yumuşak davranmasının zararları gösterilmeye ya da anlatılmaya çalışıldığında bu öğütleri dikkate alacak ve çabalayacaktır

5 yorum:

berkbuket dedi ki...

bloğunuza karen hanımdan ulaştım, çok hoşuma gitti yazılarınız. hele o bahçe hikayesine bayıldım, kendimden çok şey buldum. oğul ve basket olayını ise aynen yaşıyoruz bugünlerde. izninizle sizi blog listeme eklemek istiyorum.

sufi dedi ki...

Balık burcu anneyi yani beni ne güzel anlatmış.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Oğlak burcu anne.
Eh işte, ilk iki ve son iki satır tam aradakiler esnek. Öpücüklere boğup tepeme çıkartmışımdır.

etki alanı dedi ki...

Ne hoş şeyler yazmışsınız...
Beni eklemenizden çok mutlu olurum.Teşekkür ederim...

...............................
Hımmmm....Seni duygusal anne seniiii...

...............................
Seninle benzerliğimiz var ve ben bir kova annesi olarak,anne olmayı çok sevdim ve kendimi unuttum adeta Nur hanım....

Adsız dedi ki...

Does your websitе have a cοntact pаge?
I'm having trouble locating it but, I'd like tо ѕend you an e-mail.
I've got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

Also visit my web-site :: check this out - 1kviews