29 Ağustos 2008 Cuma

30 Ağustos (Zafer Bayramı)


Altemur Kılıç'ın Yazısı duygularımı yansıttığı için sizinle paylaşıyorum:

Bugün 30 Ağustos 2008
– Türk Ordusunun çoğu Ağustos ayında, Malazgirt’ten başlayarak, büyük zaferlerinin tacı, 30 Ağustos zaferinin 86. Yıldönümü!
Ve Türk Ordusunda, Komuta değişikliğiyle yeni bir dönemin başlangıcı!
Bu zafer hususunda, çok söylenecek yazılacak şey var. Çoğu babamdan ve Gazi Büyük Taarruz son emrini verirken yamacında bulunan yaveri Muzaffer’den
–Muzaffer amcamdan” dinlediğim, menkıbeler var! Hamaset yapmamaya çalışıyorum ama bu zafer baştanbaşa, “hamaset”- ve kahramanlık menkıbeleriyle dolu!
Genç kuşaklara bunları hatırlatmak
– Türk Ordusunu aşağılamaya, milletinden ayırmaya çalışanların kafalarına vurmak lazım! 28 Ağustos’ta “devir teslimlerin” son halkası tamamlandı… Ve Ordu için de, memleket için de, yenı bir dönem başlıyor!
BÜYÜKANIT PAŞA Orgeneral İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanlığını Büyükanıt Paşadan devraldığı töreni izlerken duygulanmamak mümkün değildi… Elli yılı aşkın muvazzaf hizmetten sonra üniformayı çıkarmak bir asker için kolay değil.
Ben, 18 aylık askerlikten sonra Yedek Subay üniformam çıkarırken ağlamıştım… Sonra Askerlik Şubeme, yoklama için gittiğimde, “artık zahmet etmeyin ” dendiğinde de! Bir de meşakkatler, zaman zaman haksız iftiralara muhatap olmakla geçen yarım asırlık askerlik hayatından sonra Paşanın ne gibi duygular içinde olduğunu düşünün!
Büyükanıt Paşa, son konuşmasında benim beklediğim durum tespitini yaptı. Ben kendi hesabıma hakkım ne kadarsa, ona helal ettim. Umarım, o da bana hakkını helal eder! Geçen yıl GATA’da yatarken, beni telefonla aramasını unutmadım!
Ona ve eşine, asanlık, sağlık, çocuk ve torunlarıyla mutlu bir hayat temenni ediyorum. Büyükanıt Paşa Amerikan Generali McArthur’un emekli olurken söylediği sözlere atıf yaptı:” “Eski Asker ölmezler, sadece kaybolup giderler”
Ben, Paşanın, hafızalardan, gönüllerimizden, kaybolacağını sanmıyorum!
KONUŞMALAR Bence bu devir teslim törenlerinin, en dikkat çekici tarafı, yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in ve yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ilker Başbuğ’un, biri birlerini teyit eden, tamamlayan, tabir caizse, “iyi orkestra edilmiş” konuşmalarıydı… İki General, bu konuşmalarıyla olaylar ve tehlikeler hususundaki görüşlerin, yüksek fikri düzeyde, açık seçik, ifade ettiler!
Laiklik, Tarikatlar hususunda Emperyalizmin “post-modern” şekli , “küreselleşmenin“ ulus devleti ve bölünmez bütünlüğümüzü tehdit etmesi, Terör konusunda ve de, AB konusunda! Paşam doğrudan söylemeseler de, Ergenekon iddialarının TSK yıpratmak amaçlı olduğunu, imadan öte, ifade ettiler! Başbuğ’un bir Türk-Kürt çatışması tehlikesine karşı uyarısı çok yerinde oldu! Paşaların asıl muhatapları, törenlerde en ön sırada oturan Cumhurbaşkanı ve Başbakan idi… Paşaların, mesajlarını, acaba algıladılar mı?
Yakından baktım; yüzlerinde burukluk vardı! Benim de, bugün, 30 Ağustos zaferini kutlarken içimde bir burukluk var: Bu zafer bayramında içerde yatan Orgeneralleri, Hurşit Tolon ve. Şener Eruygur Paşayı diğer “askerleri” ve de suçları sabit olmayan kişileri düşündüğüm için! Onlara sevgilerimi gönderiyor, sabırlar diliyorum…
Ve tabii bütün geçmiş ve şimdiki şehitlerimizi, gazilerimizi de anıyorum!
Allah Türk Ordusunu başımızdan eksik etmesin. Hükümetler gelir, giderler fakat Türk Ordusu hep kalacaktır! ***


13 yorum:

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Tütü abla,
Konunun içeriği çok önemli.
Paylaştığınız için çok sağolun.
Sevgi ve saygılarımla..
Cenk

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Kusura bakmayın unutmuşum,
Zafer Bayramını Kutlarım.

etki alanı dedi ki...

Senin olgunluğun ,yazılarına öylesine yansımış ki,bu çok hoş...
Uğradığın için teşekkür ederim...
Bayram hepimize kutlu olsun...

meizitang uk dedi ki...

meizitang uk

youthair krem dedi ki...

youthair krem

sperm hapı dedi ki...

sperm hapı

capsiplex dedi ki...

capsiplex

göğüs büyütücüler dedi ki...

göğüs büyütücüler

stag sprey dedi ki...

geciktirici

erotik ürünler dedi ki...

erotik ürünler

zayıflama hapı dedi ki...

zayıflama hapı

Adsız dedi ki...

Ι loѵe it when pеoplе get togethеr
and ѕhаre ideas. Grеat ωebsite, сontinue thе goοd ωοгk!


Heге іs my web page http://be4game.com/blogs/user/EthelEdmon

wee dedi ki...

elektrikli platfrom
tam akülü istif makinesi
monoray vinç
full akülü istif makinesi
yük asansörü