25 Nisan 2008 Cuma

Anzakların anma töreni...




















Bugün Anzakların gün batımı törenleri var...
Çanakkale'de 57. Alayın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ölen Anzak askerleri için şöyle demiş:
"Bizim topraklarımızda ölenler,artık bizim evlatlarımızdır."

İnternette bulduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim..


-Geri dön be Atam! -
Biliyorum boşu boşuna yırtındığımı, ama yap bi' güzellik işte Atam, geri dön!
Senin gitmen için yaptıklarından sonra, sen gittikten sonra da dış güçler çalışmalarına devam etti. Bir dünya savaşı daha oldu, dünya alt üst oldu. Amerika'yı sen gördün, bildin ama dişlerini asıl senden sonra gösterdiler - belki senden korktukları için senin vefatını beklediler... Dünyayı öyle bir yere getirdiler ki; dünyadaki birçok ülke şu anda birçok ülkeyle gergin ilişkilere sahip ve hepsi de yardım için Amerika'ya koşuyor. Amerika'ysa durumdan son derece memnun tabii: Ülkelere, hatta ülkelerin içindeki -belki de kendi oluşturdukları- örgütlere falan, hepsini birbirine düşürmüş ve hepsine de destek sözü verip oyalıyor, herkesi dolandırıyor.
Onlara hadlerini bildirmek istiyorum Atam! Ama ben genç adamın tekiyim, ne yapayım şimdi? Sen gelsen ya şimdi buraya, zehir gibi aklınla, kimsenin düşünemeyeceği stratejilerle Amerika'yı dünyadan silsen, tüm dünya sana hayran ve borçlu kalsa ya! Olmaz ki...
O zaman sana yemin ediyorum: Ülkemi, dünyamı (Amerika dahil) her tür pislikten kurtarmak için hayatımın ilerleyen dönemlerinde elimden gelen her şeyi yapacağım! Senin karşılaştığın kadar engelle karşılaşırsam, seni hatırlayacağım ve senin gibi düşünmeye gayret edip hepsini bir bir aşmaya çalışacağım. Ve hangi engeli aşarsam aşayım, hangi pisliği temizlersem temizleyeyim, senin kadar dürüst, senin kadar doğru olacağım.
Her yılın on kasımında bu yazımı hatırlayacağım. Eğer verdiğim söz adına bir çabada bulunmadıysam yaşayacağım utancı tahmin edebilirsin.
Yine de dönmeye çalış be Atam! Ben yalnızca bir kişiyim ama senin gibi Tek Adam değilim!

-->
Bir hatırlatma: Yazıyı istediğiniz yerde yayınlamakta özgürsünüz. Tamamını bile yayınlayabilirsiniz yani. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yazdığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Bu koşullarda yayınlarsanız süper olur. Teşekkürler şimdiden.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Неllo theгe! This poѕt couldn't be written any better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this post to him. Pretty sure he'll have
a good read. Thanκs for sharing!

Also νisit my blog; here - 1kviews