22 Nisan 2008 Salı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

















KUTLU OLSUN !!

Atatürk’ün sözlerinde bir dizesi yer alan ve İstanbul’un İtilâf Devletleri tarafından işgâli sırasında yazılmış olan dörtlüğün tamamı şöyledir:

Binlerce can dirilse de nakletse geçmişi,
Dağlar lisana gelse de anlatsa hepsini;
Garbın cebin-î zâlimi affetmedim seni,
Türküm ve düşmanım sana, kalsam da tek kişi...

“Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir ve bu hâkimiyet makamının hükûmetine Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükûmeti derler. Bundan başka saltanat makamı, bundan başka bir hükûmet yoktur ve olamaz"(1 kasım 1922)


.......................................................................................................




TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramlarından olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, 1979 yılından beri her yıl Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından düzenlenen uluslararası çocuk şenliği.[1] Dünyadaki pek çok ülkeden Türkiye'ye gelen 8-14 yaşları arasındaki çocuklar, çocuklu gönüllü Türk aileler tarafından evlerinde ağırlanır.
Şenlik her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla gerçekleşir. 1979'dan bu yana, 90 farklı ülkeden 20 bin kadar çocuk ve yaklaşık 5 bin grup lideri katılmıştır.[2] Şenliğe katılan temsilciler, ülkelerinin halk oyunlarından, şarkılarından vb. örneklerle ulusal kültürlerini sunarlar. [1]
1979'dan 2000'e kadar başkent Ankara’da düzenlenmiştir. Daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Kuşadası, Selçuk, Antalya gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kutlanmaya devam etmiştir. Son yıllarda kutlama için Antalya tercih edilmektedir.
.....................................................................................................
Fırat'ım,bugün,yukarıdaki resimde görülen gençler gibi,beyazlar içinde Türk Bayrağı taşıyarak okulunu temsil edecek....
Gurur doluyum!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

At this time it аppeaгs liκe Expression Engine is the
bеѕt blogging plаtfoгm out there right now.
(from what І've read) Is that what you're usіng on your blοg?


my blog post :: follow the link - 1kviews