20 Eylül 2010 Pazartesi

Kireçlenmeye DİKKAT !!


Uzun zamandır işlerin peşinde koşturduğum için ,bloğum ,tarafımdan gereken ilgiyi görmüyor maalesef.

Aslında biraz da ızdırabım var.Son iki ayda dizim beş darbe gördüğü için kaslarda yırtık oluşmuş.

Peşpeşe üç kez düşmekten zedelenen diz kapağım,yürümemi engelleyecek şekilde hırpalandı.

Bir gece aniden banyodan gelen su sesiyle uyandığımda,hızla koşup banyoya girdiğimde,bir bale harketiyle ayaklar ayrılınca,zor toparladım.Ama o anda bacağımda bir sıcaklık hissettim,çok az bir çıtlama sesisiyle sızı başladı.Lavabonun altındaki boru patlamış.İki dakikada banyo havuz olmuş.İyi ki evdeyken oldu bu iş.Vanayı kapatıp yattım.Sabah hallederim diye...

Dizimden dolayı,artık görünür şekilde topallamaya başladım.Geçer diyerek,iki haftayı atlattım.Ancak,bir gün otobüste ayakta dururken ani bir frenle duran otobüste ağrıdan dolayı tepkisel olarak adım atamadığım için,vücut dizlerimin üzerinde öne doğru sallandı.O anda dizimden bir ses geldi."Eyvah!" dedim,"Diz hepten gitti". Yanılmamışım....Sabaha kadar sızladı.Ertesi günü acilde aldım soluğu....Emar çekildi,ve kaslarda yırtık oluştuğu ortaya çıktı.Hem de iki yerde...Sonuç Ameliyat!

Fakat eski futbolculardan bir tanıdığım,kilomdan dolayı ameliyatın tehlikeli olduğunu söylemesi bana mantıklı geldi.Üstelik kireçlenme başlangıcı oluşmuş kilodan dolayı dizlerimde.

Üzüldüm,ve kendime kızdım.Sadece kendime özen göstermediğimi anladım.Doktordan tedaviyle iyileşip iyileşmeyeceğini sordum.İki aylık bir tedavi verdi,hala geçmez ise mecburen ameliyat dedi.Bir de kıkırdak besleyici verdi.

Hala hafif bir aksama olmasına rağmen, onbeş gündür ağrı ve sızı yok.

Bu yaşta kireçlenmeye karşı savaş vermezsem,ileriki yaşlarımda kitlenmeler yaşabileceğimi biliyorum.O yüzden,doktorların dediğini elbette yapacağım.Öncelikle yavaş bile olsa kilo vermem gerekiyor.Bunun yanında kireçlenmeye karşı doğal yolları da deneyeceğim.

TV programlarında duyduğum iki tarifi sizlerle paylaşıyorum.

Daha etkili yöntemler bilenler tavsiyede bulunursa sevinirim...

...............................................................


İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bir tedavi şekli de;

Kür için bize iki tane çınar yaprağı gerekiyor. İki adet büyük boy çınar yaprağını ( olgun yaprak olmalı -yeşil ya da kurutulmuş çınar yaprağı da olabilir) soğuk suda yıkayın ve parçalara ayırın.
Bir su bardağı suyu (klorsuz su olmalıdır) kaynattıktan sonra çınar yapraklarını ilave ediniz ve kısık ateşte bir dakika demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra sıcak iken süzünüz. Ilıyınca akşam yemeklerinden önce ve gece yatarken içiniz. iki içim arasında en az üç saat fark olmalıdır.
Çınar Yaprağı Kürüne otuz gün ara vermeden devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlayınız. Şikayetlere göre dönem dönem tekrarlayabilirsiniz.
Çınar yaprağı, şekilde Aa ile gösterilen tür olmalıdır. Geniş yıtrıkları olduğuna dikkat ediniz.


......................................................................................




Dr. Feridun Kunaktan kemik erimesine iyi gelecek ve bazı diz problemlerine karşı fayda sağlayacak kür tarifi
Malzemeler
40 tane limon20 diş sarımsak10 adet yumurtanın kabuğu (Eğer kemik erimesi fazla ise, 15 adet yumurtanın kabuğunu kullanın)1-2çorba kaşığı toz zencefil1 avuç kaparı bitkisi (Her hangi bir kan hastalığınız varsa, kapari bitkisini kul-lan-ma-yın).
Hazırlanışı ve Kullanılışı
Limonların suyunu sıkıp, cam bir kavanoza koyun. İçine, dövülmüş sarımsakları ekleyin.Toz zencefili de ilave ettikten sonra, kapariyi ( Eğer kapariyi konserve olarak almışsanız,suda bekletin ki tuzu çıksın) blendırdan çekerek ilave edin. Yumurta kabuklarını da blendırdan çekip karışıma ilave edin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı 1 hafta buzdolabında beklettikten sonra, boza kıvamına gelen karışımı, hergün, kahvaltıdan sonra 1 fincan için.bu karışım sizin dizinnizdeki kireçlenmeye ve diz ağrılarına iyi gelecektir.
Read more: Cilt Bakımı Feridun Kunak'tan Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm http://www.saglikguzellikrehberi.com/post/feridun-kunak-kireclenme.aspx#ixzz1aIJZdN2O
............................................................................
Diz kireçlenmesi hakkında bilgi nedir.
Diz Kireçlenmesi (Gonartroz) Osteoartrit (kireçlenme) agirlik tasiyan eklemlerin yaslanmaya bagli olarak yozlasmasidir.
Kireçlenme kikirdaktan baslar, kikirdak altindaki kemigi, eklem kapsülünü ve eklem çevresindeki baglari etkiler. Hatta agridan dolayi kullanilamayan kaslarda incelmeler ve sertlesmeler olur.Diz vücudun en fazla agirlik tasiyan ve dolayisiyla kireçlenmeden en fazla etkilenen eklemlerinden biridir. Diz ekleminde üç adet kemigin eklem yüzeyi vardir. Femur (baldir kemigi), tibia (kaval kemigi) ve patella (diz kapagi kemigi ). Tibia femurla, femur patella ile eklem yapar. Tibia ve femur arasinda iç ve dis eklemler vardir. Kireçlenme daha çok iç femorotibial eklemlerden baslar ve diger eklemleri etkiler. Ancak genellikle dizdeki üç eklem birlikte etkilenir.diz kireçlenmesi egzersizleriDiz eklemlerinin içinde iki adet bag vardir (ön ve arka çapraz baglar ). Ayrica eklemin iç yaninda ve dis yaninda kuvvetli baglar vardir. Eklem yüzlerinin uyumunu saglamak için iki adet menisküs vardir. Diz hareketlerini baslica iki kas grubu saglar, dizi dogrultan ekstansör kaslar ( quadriseps ) ve büken fleksör kaslar ( harmstringler).
Gonartroz (diz kireçlenmesi ) kimlerde görülür?
Gonartroz orta ve ileri yaslarda görülür. 50 yasin üzerinde kadinlarda daha sik görülür. Hastalik daha erken yaslarda da görülebilir. Hastalar genellikle kiloludurlar. Daha önce geçirilen eklem operasyonlari, travmalar, spor yaralanmalari, iltihapli romatizmalar, dogustan gelen bazi bozukluklar en önemli sebepleridir.diz kireçlenmesi ameliyatıGonartozlu bir dizde neler olur?Gonartrozda en erken degisiklik eklem kikirdaginda olur. Kikirdakta incelme sonucu eklem araligi daralir. Kikirdak altindaki kemiklerde de incelmeler ve yipranmalar olur. Ayrica eklem kenarlarinda kemiksi çikintilar (osteofit ) olusur. Eklem kalinlasmis olarak görülür. Eklem çevresi kaslarinda agri sebebiyle kullanilmamaya bagli atrofiler (incelmeler) olur. Ayrica eklemin iç yaninda pannikülit adi verilen yag lobülleri vardir. Bunlar çogu zaman agrilidir. Ayrica zaman zaman eklemlerde iltihaplanma olabilir (sivi toplanmasi ).diz kireçlenmesi için şifalı bitkilerHastanin sikayetleri nelerdir ?Eklemlerde agri ve tutukluk hastaligin ilk belirtisidir. Hastalik bazen hiçbir belirti vermeden ilerleyebilir. Bazen de hastalik belirtileri oldugu halde röntgen filmleri normal olabilir.Hastalik ilerledikçe eklem hareketleri kisitlanir yürümek ve merdiven inmek-çikmak zorlasir. Bazen topallama olabilir. Eklemin düzeni bozulur, bacaklarda egilmeler olabilir. Eklem içinde, dizin arkasinda ve eklemin ön tarafinda bursalarda iltihapli siskinlikler olabilir. Ilerlemis ve rehabilite edilmemis dizlerde dizi dogrultmak, ya da bükmek zor ve agrili olabilir.Muayenede neler bulunur ?Eklemde sürtünme sesi, sislik, kaslarda erime, pannikülit, eklem hareket kaybi, en sik rastlanan muayene bulgularidir. Ayrica degisik derecelerde deformiteler olabilir.

8 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

geçmiş olsun tütücüm dikkat et ama :(

Adsız dedi ki...

Eda Sevim PAKSOY
Balaban Özel Eğitim
Çetinemeç Bulv. 8.cad. no :32/5
Dikmen / ANKARA
Telefon : 0312 473 44 66 begin_of_the_skype_highlighting 0312 473 44 66 end_of_the_skype_highlighting 0312 473 44 66 begin_of_the_skype_highlighting 0312 473 44 66 end_of_the_skype_highlighting
Fax : 0312 472 38 64
Mns : balabanbasvuru@hotmail.com
Msn : edasevimpaksoy@hotmail.com



23 Eylül 2008 Salı tarihinde Gamze Bilgiç yazdı:

Merhaba, ben Ankara'dan Gamze. Yaşım 17.
Babamı 2 yaşındayken kaybettim.
Babamdan kalan emekli maaşımızla geçiniyoruz.
Bundan 2 yıl önce kan kanserine yakalandım.
Sanırım ölüme yaklaştıkça dünyaya olan özlemim dahada artıyor..

Yeşil kartlı olduğum için birçok sağlık gideri karşılanırken,
bazı ilaçların yeşil kart kapsamına girmemesi ve diğer sağlık giderleri,
annemi zor durumda bıraktı. Doktorlar, iyi bir tedavi ile kurtulma
şansının bulunduğunu belirttiler.

Çesitli kuruluslar tedavim için yardimlar yapmakta. Bazi Internet kuruluslari ile
yapmis oldugum yazismalar sonucunda da, eger benim yazmis oldugum
e-mail 100,000 ulasirsa 100,000 dolar yardim yapacaklarini belirttiler.
Sizden para pul istemiyorum sizden ricam bu maili tanidiginiz herkese göndermeniz.
Şimdiye kadar bir dolu mail gönderdiniz... Lütfen bunu da gönderiniz...

Size gelen bu maile sayaç eklenmiştir. Her mail gönderilişinde barkot
sayacındaki sayılar gönderdiğiniz mail sayısına göre değişecektir.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

GAMZE BİLGİÇ

gamze.bilgic06@gmail.com

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Tütü'cüm,
geçmiş olsun, ama geçmiyor be canım tam 6 yıldır çekiyorum artık dizlerimden hayır yok. Aynı yırtılma bana da oldu ameliyat dediler de çok sevdiğim bir doktorumuz "sakın ha" dedi, vazgeçtim. Şimdi çok ağrı yok ama sağlıklı dizlerimde yok. Tilkotil diye bri ilacı ara ara kullanıyorum.
Yazdığın kürleri gerçekten yaptın veya daha yapıyormusun, fayda sağladı mı?
Yapmak çok zor gibi geldi, bir sürü iş yanında birde bunlarla uğraşmak:)) kendimizi umursamamak'a girer dimi!
Sevgiler...

zayıflama hapı dedi ki...

zayıflama hapı

sac boya dedi ki...

sac boyası

meizitang, botanical slimming dedi ki...

meizitang, botanical slimming

Adsız dedi ki...

Thаnk you for every other іnformative ωеbsite.

The plаce elѕe may I get that kinԁ
of іnfo ωrittеn in such an іdeal mаnner?
I've a challenge that I'm just now гunning оn, and I have been at the look out
for such іnformation.

Нere іs mу web ρage; follow the link - 1kviews

Adsız dedi ki...

You aгe ѕo interesting! I don't think I've read a single thіng like thіs bеfore.
So good tο finԁ someonе with original thοughts on thіѕ topіc.
Really.. thanks for starting thiѕ up. This site is one thing
that's needed on the internet, someone with some originality!

Here is my web-site - in order to - 1kviews