3 Şubat 2009 Salı

Duman altındayım!

Son günlerde,sigaranın kokusu beni daha çok etkiler oldu.Otobüste,dolmuşta, hatta yolda yürürken yanımdan geçen insanlardan bu kokuyu alıyorum.
Hayatım boyunca sigara içmedim.Annem ve babam fosur fosur içerlerken,yaklaşıp öpmek dahi istemezdim onları.Hala bırakmadılar bu zıkkımı...
Nefret ötesi bir duyguyla yaklaşıyorum sigaraya...Ve aksi gibi en sevdiğim kişiler inanılmaz tiryakiler.Annem ,babam,kızkardeşim,en yakın üç arkadaşım.Hele bir tanesi var,bana tüylerimi diken diken eden sözler söylüyordu.
-"Ben sigarayı seviyorum kardeşim! Eğer olur da,hapse filan düşersem,bana sadece sigara getirin.Ölürsem de,her ziyaretinizde bir paket sigara getirin bırakın ".diyordu.Aşırı sıkıntı içinde olduğunu biliyorum,ama bu çözüm mü onu bilemiyorum işte.
Çıldırırdım bu sözlere....
Ya,inanılmaz bir şey!
Önüm,arkam,sağım,solum sobe adeta!
Herkes sigara içiyor.
Bir insan misafiri gittikten sonra,yeni yıkadığı perde ve tüllerini hemen yıkar mı?
Hemen pencereler açılır,üst baş değiştirilip,duş alınır mı?
Bu derece tepkiliyim sigaraya...
Annem doktora gitmişti,bronşit oldum galiba diyerek,ben
-"Hadi canım,sigara mahvetmiştir seni"dedim.
-"Yok,yok ben üşüttüğüm için hastayım"..
Neredeyse iddaya girecektim.
İyi ki girmemişim!
Ciğerleri tertemiz çıktı!
Tabiiki şükürler olsun,ama çok şaşırdım.
Eğer benim ciğerlerimde daha çok duman çıkmazsa şaşarım.Canım annem,dumanı içine çekmiyor,o sigaraya başladı mı,oda dumandan geçilmez.Olduğu gibi dışarı üfler.
Aylardır anneme gitmiyorum,sırf bu sigarası yüzünden...
Bana hasret,ben ona hasret gideceğiz bu dünyadan yemin ederim.
Kızkardeşimle aynı sokakta oturuyoruz,onlara gidip eve dönünce,üstümdekileri hemen değiştirip,yıkıyorum.Yazın dahi,açık havada ,yakınımda istemediğim sigaranın dumanı belkide sadece beni öldürecek,eminim.Burnumun içi simsiyah oluyor.Duman çekici özelliğim mi var bilmiyorum,ama bu ekonomik krizde bile sigara alacak gücü olanların geçim sıkıntısı çektiğine inanmıyorum artık.Hem ekonomiyi zedeleyen bir etkisi var,hem de insanın kendisine yaptığı en büyük kötülük diye düşünüyorum.
Ama biliyorum ki,başlayan biri,kolay kolay bırakamıyor.Bunu en iyi anlatan bir yazı okudum.Lütfen bir okuyun.Sigara tiryakisinin günlüğü Gülermisin ağlar mısın tarzında bir yazı...


Bu resmi daha iyi anlamak için,tıklayın ve resmi büyüterek bakın lütfen!
Sağlıklı günler sizinle olsun.

5 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Link yok galiba..
Birde yanında içmelerine izin verme aslında..En azından senin evinde.Biliyorum çok zor, kavga edip küsüyorlar ama yapman lazım.

Bambam Kemal ile Annesi dedi ki...

ben bu posteri dershaneye astım.Çocuklar geldi baktı.ne kadar kötü dimi dedim.Onlar da "tabii hocam öyle ucuz sigara içerse böyle olur!İçiyosan paraya kıyacaksın.Kızın elinde Maltepe mi ne var.Marlbora al bak hiç öyle oluyo mu!"dediler.

etki alanı dedi ki...

Kaç kişiye izin vermedim bir bilsen Asortiğim,camın kenarında içirirsin artık deyip emrivaki hareket ediyorlar....İlginç bir bağımlılık...İnat yerleşik...
Link uyarını düzelttim.Teşekkürler...

.........................
Benim canım kızım,Ne mutlu bana,böyle bir alışkanlık edinmediniz....Demek ki iyi örnek olmuşum size...
Diğer çocuklar için ne diyebilirim ki...Ailelere büyük görevler düşüyor,iş işten geçmeden....

Unknown dedi ki...

geciktirici sprey,
zayıflama hapı

Adsız dedi ki...

I rеally lоve your website.. Pleаsant сoloгs & theme.
Did you make thіs web ѕitе yourself?
Pleasе replу bаcκ aѕ I'm trying to create my own blog and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Kudos!

My homepage: check this out - 1kviews